Mobile World Congress 2021 en BCN

Telefónica insta a crear un nou marc regulador per a la intel·ligència artificial

El president de la companyia, José María Álvarez-Pallete, adverteix que el 40% de les dades que circulen a internet són missatges entre màquines

Telefónica insta a crear un nou marc regulador per a la intel·ligència artificial
3
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Aquest dilluns el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha instat en el marc del Mobile World Congress de Barcelona que la UE estableixi «un nou marc regulador i normes de competència per construir una Europa digital forta», en el marc d’una nova situació en què les xarxes de telecomunicacions «ja no es limiten a transportar dades, sinó que fan possible el món de la intel·ligència artificial en què fins a un 40% del trànsit d’internet no és humà, sinó que és generat per màquines que parlen entre si». Álvarez-Pallete ha alertat de que en la nova era de la digitalització es «produirà una enorme quantitat de dades que poden ser transformades en informació per la intel·ligència artificial» i es necessita per això un nou marc normatiu que preservi tant els interessos de les empreses inversores com de la població. Segons la seva opinió, els avenços en marxa ha fet que el repte per a les empreses i l’Administració sigui «convertir les dades en coneixements», per a la qual cosa resulta necessari «portar la digitalització al següent nivell, fer-la intel·ligent, deixar que la intel·ligència artificial desenvolupi tot el seu potencial». «Això només pot passar amb el recolzament de la infraestructura digital de pròxima generació i un sector de telecomunicacions sòlid la rellevància del qual per a l’economia i la societat és ara més significativa que mai», ha dit. 

Álvarez-Pallete ha situat en la inauguració del Mobile a Barcelona la connectivitat d’última generació com «el primer ingredient» de la nova digitalització intel·ligent. Al seu costat, com a segon ingredient, «tecnologies com l’Edge Computing, el núvol, la ciberseguretat, IoT i Big Data». I, com a últim ingredient, la previsió d’un increment substancial de les dades generades per la digitalització i transformades en informació per la intel·ligència artificial. «La veritable evolució és allà», ha afirmat Álvarez-Pallete. 

El ‘boom’ de les dades obre, segons Pallete, «una oportunitat extraordinària» però els governs «han d’atraure inversions en la infraestructura digital intel·ligent que farà possible tot això», ha afirmat. «Europa necessita un sector de telecomunicacions sostenible, altrament ens quedarem més enrere en la carrera mundial pel lideratge digital», ha dit Pallete. «Necessitem un nou Acord Digital per gestionar la transició digital amb els valors i les persones en el centre», ha afirmat el màxim responsable de Telefónica. 

La intervenció d’Álvarez-Pallete ha tingut lloc en la primera de les quatre jornades en què es desenvoluparà aquesta edició del Mobile. Telefónica assisteix al Congrés de manera presencial, amb un estand de 952 metres quadrats, i amb una àmplia proposta virtual, reflectida en un bessó o estand digital a través del qual es pot seguir tota l’actualitat de la participació de la companyia en el MWC. En total, el grup mostrarà fins a 34 casos d’èxit amb clients que permetran conèixer les solucions, els serveis i les aplicacions amb què Telefónica acompanya les empreses, els sectors i les ‘app’ en la seva transformació digital i tecnològica. 

Notícies relacionades

Aquesta necessitat de combinar el potencial de la digitalització i la connectivitat amb els valors i les persones ha sigut en els últims anys un focus de conflicte més o menys latent al sector de les telecomunicacions. Però també el desenvolupament dels avenços tecnològics ha xocat amb tensions geoestratègiques entre els EUA i Xina, evidenciades en el conflicte amb Huawei, que apuntava al lideratge en el 5G i el desenvolupament de microxips. La defensa de la informació personal és un element clau per posar límit al desenvolupament de les grans multinacionals tecnològiques.

‘El nostre món connectat’ ha sigut el nexe de la taula de conferències en què ha participat Pallete