Reunió del Cercle d’Economia

Collboni: «Barcelona té els elements per sortir guanyadora de la crisi»

El primer tinent d’alcalde afirma que la ciutat compta amb «plans, projectes i pressupost»

Collboni: «Barcelona té els elements per sortir guanyadora de la crisi»

David Zorrakino / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Optimisme. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que «Barcelona té els elements per sortir guanyadora de la crisi». durant un debat sobre la capital catalana davant la competitivitat global en el marc de la Reunió del Cercle d’Economia, Collboni ha afirmat que la ciutat compta amb «plans, pressupost i projectes».

En la mateixa taula rodona han participat els presidents de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i de Barcelona Global, Aurora Catà, així com el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro. Majoritàriament han destacat els aspectes positius, tot i que Sánchez Llibre ha reclamat una «transformació» de Barcelona perquè deixi de ser «antipàtica», una cosa de la qual ha culpat la part del govern municipal encapçalat per l’alcaldessa, Ada Colau.

Collboni ha explicat que la ciutat compta amb «més de 22 projectes estratègics amb un model sostenible, equitatiu i competitiu». I ho ha argumentat dient que Barcelona competeix en un món «que no para i no espera». Ha recordat també que la ciutat disposa del «pressupost més expansiu de la seva història» i ha apostat per l’ampliació de l’aeroport i «projectes emblemàtics com l’Hermitage», als quals s’han oposat els seus socis dels comuns.

Atraure talent

Notícies relacionades

Catà ha defensat que és «el moment de reorientar l’economia i també les ambicions de la ciutat». Segons el parer de la presidenta de Barcelona Global, la capital catalana ha d’apostar per convertir-se en «la ciutat del talent». I en aquesta línia d’hauria d’enfocar, per exemple, la fiscalitat. Per la seva banda, Navarro ha remarcat que «Barcelona té tots els ingredients per ser líder mundial en moltes coses. És com una ciutat del Renaixement». I ha defensat projectes com l’ampliació de l’aeroport. Al seu torn, ha recordat que el Consorci «connecta, impulsa i ajuda a transformar». En aquesta línia ha defensat el paper de la col·laboració publicoprivada.

Sánchez Llibre, igual com els seus contertulians, ha defensat la ciutat dels cinc milions d’habitants, però ha insistit en la necessitat que tornin les grans empreses que van traslladar la seva seu social pel procés i ha insistit en la necessitat que la ciutat «faci una volta de 180 graus i que aquesta imatge antipàtica es converteixi en amable i ‘business friendly’. També ha defensat la candidatura de la ciutat per als Jocs Olímpics d’hivern del 2030, igual com la resta d’entitats econòmiques i empresarials catalanes, com el mateix Cercle