2.725 cessaments

El BBVA rebaixa en 210 els acomiadaments i allarga les negociacions per tancar un acord amb els sindicats

  • L’entitat bancària i les centrals allarguen fins al 8 de juny el període de consultes i la direcció augmenta les indemnitzacions per pactar el tancament de l’expedient

El BBVA rebaixa en 210 els acomiadaments i allarga les negociacions per tancar un acord amb els sindicats

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El BBVA i els sindicats han acordat prorrogar el període de consultes per mirar de tancar l’ero amb acord. La direcció i les centrals s’han donat fins al 8 de juny per continuar negociant un expedient que, de moment, se saldaria amb 2.725 acomiadaments. L’entitat bancària ha augmentat en la reunió d’aquest divendres les indemnitzacions ofertes per als potencials afectats, així com les condicions per a la mobilitat geogràfica i ha rebaixat en 210 els treballadors afectats; segons han traslladat fonts sindicals consultades.

Notícies relacionades

L’últim moviment del BBVA en la seva proposta indemnitzatòria millora les condicions de sortida per als col·lectius de 55 a 62 anys. La setmana passada els oferia un import equivalent al 70% de sou anual i ara ha pujat el 72%. També pugen les quanties per als menors de 50 anys, j que la setmana passada tenien sobre la taula una indemnització de 33 dies per any treballat i ara aquesta és de 38 dies, amb límit de 24 mensualitats.

Per a la resta de potencials afectats manté les mateixes condicions. Els treballadors de 63 anys o més marxarien amb una indemnització de 20 dies i un límit de 12 mesos. I els d’entre 50 i 54 anys farien el mateix amb una indemnització del 65% del seu sou anual, multiplicat per quatre amb un límit de 250.000 euros. A més d’una renda temporal que seria el conveni especial amb la Seguretat Social sense revalorització fins als 61 anys, una prima per trienni d’antiguitat de 2.000 euros bruts, i una altra prima per voluntarietat de 15.000 euros bruts per als que portin 15 anys o més i de 10.000 euros bruts per als d’entre 10 i 15 anys.