Campanya de descomptes

¿Quan comencen les rebaixes d’estiu del 2021?

¿Quan comencen les rebaixes d’estiu del 2021?
2
Es llegeix en minuts

Tot i que les temperatures d’aquests dies puguin portar a la confusió, l’estiu no començarà oficialment fins al 21 de juny a les 5:32 hores. I amb la nova estació, arribarà la tradicional campanya de rebaixes al comerç. Les grans marques volen aprofitar aquest any –com ja va passar el passat– per mirar de millorar les vendes, que s’han vist llastades per les restriccions per contenir la pandèmia, de manera que es poden esperar descomptes importants.

Així, moltes botigues han estat tancades durant llargs períodes, i a més els clients han tingut menys incentiu per renovar els seus armaris a causa del teletreball i a les menors activitats i interaccions socials provocades per les mesures per frenar el coronavirus. Entre gener i abril, les vendes del sector tèxtil van acumular una caiguda del 40,4% respecte al mateix període del 2019 (el 2020 no és comparable pel confinament), segons la patronal Acotex.

Una llei de 1996 d’ordenació del comerç minorista establia que les botigues podrien fer dues temporades de rebaixes a l’any (estiu i hivern), d’entre una setmana i dos mesos de durada cada una, dins de les dates que fixés cada comunitat autònoma. No obstant, el Govern de Mariano Rajoy el 2012 va liberalitzar els períodes, dates i durada d’aquestes. Alguns executius autonòmics com el català ho van recórrer, però el 2016 el Tribunal Constitucional va avalar la norma.

Tradicionalment, les rebaixes d’estiu solien començar l’1 de juliol, però en els últims anys ja no passa així i cada empresa decideix la seva pròpia estratègia en funció de les seves necessitats. L’any passat va créixer especialment el nombre de marques que van avançar la temporada de descomptes per pal·liar els efectes negatius del confinament en els seus ingressos. És més que probable que aquest any es repeteixi, si bé la major part de les empreses no han confirmat les dates oficials d’inici de les rebaixes.

Les marques del grup Inditex (Zara, Stradivarius, Bershka, Uterqüe, Lefties, Pull&Bear, Oysho, Massimo Dutti i Zara Home) l’any passat van començar la temporada de descomptes el 25 de juny i és probable que aquest any repeteixin l’estratègia (23 de juny a les botigues ‘online’ i 24 de juny a les físiques). L’any passat El Corte Inglés també va començar el 25 de juny, de manera que és probable que el 2021 també opti pel 24 de juny.

Notícies relacionades

L’exercici passat les ensenyes del grup Tendam (Cortefiel, Springfield, Pedro del Hierro i Women’s Secret) van començar la campanya entorn de mitjans de juny i s’espera que aquest any repeteixin l’estratègia i comencin a oferir descomptes entre el 12 i el 20 del mateix mes. Mango, d’altra banda, l’any passat va optar pel 18 de juny i es preveu que torni a triar una data similar. 

H&M, per la seva part, podria començar amb les rebaixes entorn del 20 de juny, si manté la seva estratègia del 2020. Benetton podria optar pel 19 de juny i Pimkie podria decantar-se per començar amb els descomptes entorn del 15 de juny. Quant a les grans botigues ‘online’, l’any passat Asos va escollir el 20 de juny i Zalando el dia 15 del mateix mes. S’haurà d’estar atent, però aquestes són les dates de referència.

Temes:

Comerç Rebaixes