sector financer

L’ICF inicia els tràmits per ser un banc

L’entitat ja va presentar la petició formal al Banc d’Espanya per a ICF Bnc

L’ICF inicia els tràmits per ser un banc
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Institut Català de Finances (ICF) ha iniciat els tràmits per aconseguir una llicència bancària amb l’objectiu d’operar com a banca pública. El Diari Oficial de la Generalitat publica aquest dijous l’acord del Govern destinat a constituir la societat mercantil ICF Banc, «sempre que s’obtinguin totes les autoritzacions administratives que resultin necessàries».

L’objectiu de la mesura és comptar amb un instrument per impulsar el finançament i la inversió del teixit productiu per potenciar «creixement, la innovació i la sostenibilitat de l’economia catalana». La publicació oficial inclou també els estatuts de la nova entitat. Aquest és un requisit indispensable per sol·licitar la llicència bancària. Està previst que el capital social de la nova entitat sigui de 600 milions d’euros.

Notícies relacionades

La consecució de l’autorització per part de l’entitat de la qual és conseller delegat Víctor Guardiola per operar com a entitat de crèdit és un dels objectius estratègics de l’entitat financera. Des de fa una dècada, l’ICF ha adaptat la seva governança i normatives internes per complir la regulació de les entitats de crèdit, recorden fonts de la companyia.

A finals de març, l’ICF va presentar la petició formal al Banc d’Espanya, l’organisme encarregat de validar-la i d’emetre un informe preceptiu per al Banc Central Europeu (BCE) per a la seva aprovació. Aquest és un procés que podria durar 12 mesos. Amb la fitxa bancària, l’activitat de l’entitat continuarà centrant-se a impulsar el finançament i inversió dels autònoms, pimes, empreses i entitats. La llicència atorgaria més capacitat per actuar com a banca pública de desenvolupament, arribaria a més empreses, amb nous productes i amb millors condicions», expliquen des de l’ICF.