Energia

Naturgy posa en marxa dos nous parcs renovables a Xile

L’energètica es va adjudicar un parc eòlic i altre fotovoltaic que sumen una potència de 316 megawatts en una subhasta el 2016

Naturgy posa en marxa dos nous parcs renovables a Xile
2
Es llegeix en minuts

Després de la venda del seu negoci de xarxes elèctriques a State Grid, Naturgy posa en marxa a Xile dos nous parcs renovables, comprats l’any 2016, que sumen un total de 316 megawatts de potència. El finançament de l’operació acaba de tancar-se amb un grup de bancs internacionals per 280 milions de dòlars. Es tracta d’un finançament a llarg termini i a través d’un ‘project finance’, és a dir, sense recurs als accionistes.

A través de la seva filial de generació internacional (GPG), l’energètica espanyola es va adjudicar el parc eòlic Cabo Leones II, de 206 megawatts, i el fotovoltaic San Pedro, de 110 megawatts, a la licitació pública internacional realitzada el 2016 per a l’adjudicació d’un subministrament anual per als clients regulats de Xile de 858 GWh mitjançant un acord de compra d’energia a llarg termini (PPA, per les seves sigles en anglès) a 20 anys. El parc de Cabo Leones és una associació on Ibereolica té un 49%.

Acoblats al sistema elèctric nacional des de l’últim trimestre del 2020, els projectes van començar el subministrament del PPA a principis d’any, malgrat haver transcorregut bona part de la construcció en els mesos de la pandèmia de la Covid-19.

Notícies relacionades

La companyia té el focus posat en negocis regulats, compatibles amb la transició energètica, entre els quals es troben les renovables. En aquest sentit, Naturgy té en construcció nous projectes per uns 1.100 megawatts a Espanya i Austràlia, amb data prevista d’operació entre 2021 i 2022, i té en tramitació i desenvolupament més de 3.700 MW addicionals. La companyia va invertir el 2019 més de 1.000 milions d’euros en renovables, i va augmentar el pes d’aquestes energies fins al 27% en el seu mix energètic.

El focus a Austràlia

«Austràlia s’ha convertit en un país clau en l’estratègia en renovables de Naturgy», assegura la companyia. En aquest país, Naturgy preveu augmentar la seva capacitat de fonts netes per sobre dels 700 MW. El grup compta a la seva cartera amb els parcs eòlics de ‘Ryan Corner’, ‘Hawkesdale’ i ‘Berrybank’ que sumen uns 422 MW, a més dels projectes també eòlics de ‘Crookwell’ (96 MW) i ‘Berrybank 1’ (180 MW), tots dos actualment en operació. A més, l’energètica ultima l’autorització d’altres projectes que podrien suposar el desenvolupament de més de 700 MW de capacitat addicional, «que el convertirien en un dels productors independents d’energia eòlica més importants del país». Naturgy aspira a arribar a una capacitat total de més d’1,4 gigawatts (GW) en els pròxims tres anys a Austràlia.