Treball

El Congrés aprova elevar el 20% les sancions laborals

  • La multa màxima, per prevenció de riscos laborals, s’apujarà a 983.736 euros

  • Els canvis han sigut impulsats pel PSOE i UP aprofitant la tramitació de la llei de teletreball

El Congrés aprova elevar el 20% les sancions laborals
1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El Congrés dels Diputats preveu aprovar aquest dimarts una pujada del 20% de totes les multes per infraccions detectades per la Inspecció de Treball, tant de les lleus com de les greus, en els seus diferents graus. Així, després d’aquesta modificació la sanció màxima –que correspon a una infracció molt greu en el seu grau màxim en matèria de prevenció de riscos laborals–, passaria dels 819.780 euros de la vigent llei a 983.736. La més lleu, per la seva banda, passa de 60 a 70 euros.

Així figura en una esmena al projecte de llei de teletreball que ha sigut proposada de forma conjunta pels grups del PSOE i Unides Podem al Congrés dels Diputats i que, segons informa Europa Press, ja ha sigut incorporada a l’informe de la ponència parlamentària que ha analitzat aquest projecte de llei. L’esmena modifica l’article 40 de la llei sobre infraccions i sancions en l’ordre social però s’ha aprofitat la tramitació d’una altra llei laboral (la relativa al teletreball) per a la seva incorporació.

Notícies relacionades

La Comissió de Treball del Congrés dels Diputats es reuneix aquest dimarts per debatre i, en el seu cas, aprovar amb competència legislativa plena el projecte de llei de treball a distància, per a la seva remissió al Senat.

L’esmena ja incorporada a l’informe de la ponència justifica la pujada del 20% de totes les sancions amb l’argument que aquestes es mantenien inalterades des del 2007. L’esmena preveu l’entrada en vigor de les noves quantitats a partir de l’1 d’abril del 2021 i s’estableix, en tot cas, que no seran retroactives. «Les infraccions en l’ordre social comeses anteriorment a l’entrada en vigor d’aquesta norma [en principi, el 21 d’abril del 2021] se sancionaran conforme a les quantitats sancionatòries previstes anteriorment a l’esmentada data», s’afirma en una nova disposició transitòria incorporada al projecte de llei.