cita mundial

El Mobile posa en marxa una edició més segura i virtual

L’organització posarà la venda 30.000 entrades a 21 euros i en donarà 300.000 a la ciutat

GSMA espera de 30.000 a 40.000 visitants presencials i «centenars de milers» per internet

4
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

De nou cita amb la fira mundial de mòbils, el Mobile World Congress (MWC) l’aturada pandèmica del 2020. El director general de GSMA, Mats Granryd, i el de GSMA Limited, la divisió organitzadora de l’esdeveniment, John Hoffman, que celebrarà l’edició d’aquest any a Barcelona del 28 de juny a l’1 de juliol, esquitxada de baixes de grans companyies que han optat per no participar de forma presencial, l’última Samsung, han presentat l’edició d’aquest any. Entre la novetats d’aquest certamen més segur i híbrid (combinació presencial i virtual), destinaran 30.000 entrades a 21 euros per a representants d’11 sectors industrials nacionals, que van de l’automoció a la consultoria; i donaran 300.000 euros del recaptat a programes anti-Covid de la ciutat.

Granryd ha destacat que els mòbils i internet han permès mantenir l’activitat durant la pandèmia. «És el moment de tornar als negocis», ha dit amb l’edició del MWC 2021, sota el lema ‘Connected Impact’ ha afirmat durant un acte al qual també han assistit el ‘número dos’ actual en funcions de la Vicepresidència de la Generalitat, Albert Castellanos, i el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a més del responsable de Barcelona Mobile World Capital, Carles Grau, entre d’altres.

Importància de la connectivitat

El màxim responsable de GSMA ha destacat la importància de la connectivitat i l’impacte de la indústria dels mòbils en els últims 15 mesos. Granryd ha remarcat la importància d’interactuar per als negocis. Ha entès que hi hagi potencials participants que hagin optat per no acudir-hi presencialment i s’ha mostrat convençut que molts tornaran en l’edició del febrer de l’any que ve.

Hoffman, per la seva banda, han volgut mostrar el seu reconeixement tant als sanitaris com als Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona. L’edició del 2021 tindrà «un aspecte diferent» sense rècord de visitants, ha explicat. En tot cas ha recordat que serà l’esdeveniment presencial més gran al món. «Realment no sabem quants visitants tindrem» ha admès, però ha estudiat la xifra de 30.000 o 40.000 presencials i centenars de milers per internet.

Del 5G a la internet de les coses

Amb el lema ‘Connected Impact’, s’explorarà aquest any com la intel·ligència artificial, el 5G, el ‘Big Data’ i la internet de les coses (IoT). Organitzacions, marques, ‘start-ups’, consultors, inversors i operadors de telecomunicacions es reuniran a Barcelona per analitzar-ho i mostrar les últimes novetats. Granryd ha assegurat que la cita d’aquest any comptarà amb alguns «unicorns» tecnològics que seran grans en 10 o 15 anys.

Hoffman ha anunciat el llançament d’un nou servei GSMA amb ‘blockchain’, entre altres novetats. Al seu torn, ha destacat el pes que guanyaran les mesures de seguretat sanitàries acordades amb la Generalitat i el Govern central i amb el recolzament i l’adaptació portada a terme per Fira de Barcelona. En l’edició d’aquest any es realitzaran tests a tots els visitants, que començaran per l’aeroport, ha explicat. «No organitzaríem l’esdeveniment si no hi hagués salut i seguretat per a tothom», ha resumit.

Inici de la recuperació

El mes passat, Hoffman va voler apaivagar qualsevol rumor sobre una possible cancel·lació de la fira, la més important del món en el seu sector, a través d’un comunicat, si bé hi haurà un gran predomini del vessant virtual.

La fira d’aquest any, que ja va ser ajornada a principis d’any per la situació de la pandèmia, pretén ser l’inici de la recuperació d’una certa normalitat després de la cancel·lació de la del 2020 just a l’inici de l’esclat de la pandèmia quan encara amb prou feines hi havia infectats a Espanya. GSMA ha reforçat les mesures de seguretat per a aquesta edició, que comptarà amb una gran part de saló virtual, malgrat que es va arribar a un acord amb el Govern per facilitar l’arribada de participants d’altres països.

La presentació s’ha portat a terme al recinte de la Fira de Barcelona a la Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat, on se celebrarà el saló. Com a conseqüència dels acords després de la cancel·lació de la fira el 2020, GSMA ha garantit que la mostra se celebrarà a Barcelona almenys un exercici més dels previstos, fins al 2024. Hi haurà delegacions de 70 països, uns 300 expositors i més de 300 espònsors. Hoffman ha explicat que unes 40.000 persones vindran d’11 sectors industrials que van de l’automoció a la consultoria.

Descomptes per al 2022, 2023 i 2024

De fet, en aquesta edició es permetrà la participació de 30.000 persones dels 11 sectors industrials tenir entrades a 21 euros i amb el que s’ingressi es donaran 300.000 euros a la ciutat per destinar a programes contra la Covid. A més hi haurà descomptes del 50% per participar en les edicions del 2022, 2023 i 2024.

Notícies relacionades

El 70% dels potents de primera línia hi acudiran presencialment. L’edició d’aquest any comptarà amb més de 600 ponents, com Julie Sweet, consellera delegada d’Accenture; Yang Jie, president de China Mobile; Arvind Krishna, conseller delegat d’IBM; Eugene Kaspersky, conseller delegat de Kaspersky; Ana Maiques, consellera delegada de Neuroelectrics; Sarah Wilkinson, consellera delegada de NHS Digital; Stéphane Richard, director general i president d’Orange; Cristiano Amon, president i conseller delegat de Qualcomm Incorporated; Nik Storonsky, fundador i conseller delegat de Revolut; Hans Vestberg, president i conseller delegat de Verizon; Raffaele Annecchino, president i conseller delegat de Viacom Networks International; Nick Read, conseller delegat de Vodafone Group o Xu Ziyang, director executiu i president de ZTE, entre d’altres.  

El MWC21 compta amb un programa ministerial, expositors d’avantguarda, ‘start-ups’ innovadores al saló paral·lel 4YFN, que en aquesta ocasió també se celebrarà a la Fira de Gran Via; i la cimera Diversity4Tech. El pla de salut i seguretat de diversos nivells, Committed Community, combinat amb una plataforma virtual, permetran que l’ecosistema mòbil mundial pot reunir-se de forma segura per establir contactes, col·laborar i fer negocis, han explicat.

Temes:

Mòbils