Cita econòmica i política

El Cercle reuneix els presidents d’Andalusia, Galícia, València i les Balears

Els caps dels Executius autonòmics convidats debatran sobre el model territorial

La titular de Treball debatrà amb el president de la CEOE i el líder d’UGT sobre el model econòmic

zentauroepp51900381 economia200123201236

zentauroepp51900381 economia200123201236 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Cercle d’Economia està decidit que la recuperació de la seva reunió anual que es farà del 16 al 18 de juny, trastocada el 2020 per la pandèmia del coronavirus, sigui una autèntica cimera econòmica, empresarial i política. A la trobada, que se celebrarà a Barcelona, ciutat en la qual seguirà anualment després d’haver-se celebrat diversos anys a Sitges, hi assistiran els president d’Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla; de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, del País Valencià, Ximo Puig, i les Balears, Francina Armengol. Els dirigents autonòmics posaran sobre la taula el debat sobre el model territorial.

Els caps d’Executius autonòmics s’afegiran al president del Govern, Pedro Sánchez, que clausurarà les jornades, que obrirà el president Pere Aragonès, el 18 de juny. A més hi assistirà la vicepresidenta segona i ministra d’Economia, Nadia Calviño, així com la vice presidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, que intervindrà en un debat sobre el model econòmic espanyol amb el president de la CEOE, Antonio Garamendi; i el secretari general de la UGT, José María Álvarez, que ha sigut reelegit avui mateix.

Seguint les prioritats programàtiques de l’actual junta dirigida del Cercle presidida per Javier Faus, l’entitat va constituir tres comissions de treball que seran també presents en la reunió amb els seus respectius presidents per abordar la reconstrucció des de tres eixos vertebradors: la salut, el ‘green deal’ i la tecnologia digital. Seran Andreu Mas-Colell, president del BIST i president de la Comissió ‘Life Sciences’; Àngel Simón, president d’Agbar i de la Comissió ‘Green Deal’; i María Jesús Almazor, consellera delegada de Ciberseguretat i Cloud Telefònica i presidenta de la Comissió Digital; els que liderin la conversa sobre els fons europeus ‘Next Generation. Se sumaran Antoni Cañete, president de Pimec i Hilario Albarracín, president de KPMG, per aportar algunes reflexions sobre la qual cosa poden aportar les petites, mitjanes i grans empreses a aquesta reconstrucció i transformació del model productiu.

Notícies relacionades

També ens acompanyaran Carme Artigas, secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial; José Luis Bonet, president de la Cambra de Comerç d’Espanya; i Cani Fernández, presidenta de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència; entre d’altres. 

L’empresariat espanyol també tindran representació amb la participació de personalitats destacades com Ana Botín, presidenta del Banc Santander; José Ignacio Goirigolzarri, president de Caixabank; Pablo Isla, president d’Inditex; José Mª Alvarez-Pallete, president de Telefónica; Francisco Reynés, president de Naturgy, i Josu Jon Imaz, conseller delegat de Repsol. I a escala internacional, estarà amb Phillip Hildebrand, vice president mundial de BlackRock.