emprèstit

CaixaBank emet un bo de 1.000 milions per finançar projectes contra la pobresa

Els títols, la demanda dels quals ha arribat als 2.200 milions, tenen un termini de venciment de set anys

27 03 2021 Seu corporativa de CaixaBank a Madrid  MAXIMO GARCIA DE LA PAZ

27 03 2021 Seu corporativa de CaixaBank a Madrid MAXIMO GARCIA DE LA PAZ / MAXIMO GARCIA DE LA PAZ

2
Es llegeix en minuts

CaixaBank ha emès el seu tercer bo social, el segon en format Sènior no Preferent i el sisè sota el marc d’emissió de bons lligats als objectius de desenvolupament sostenible (ODS). L’entitat ha captat 1.000 milions d’euros a set anys amb opció d’amortització anticipada l’últim any per part de l’emissor, després de comptar amb una demanda de 2.200 milions.

L’objectiu d’aquest bo se centra a finançar activitats i projectes que contribueixin a lluitar contra la pobresa, impulsar l’educació i el benestar i fomentar el desenvolupament econòmic i social a les zones més desfavorides d’Espanya.

Gràcies a les cinc emissions anteriors, de les quals destaquen la primera, el setembre del 2019, per la consecució del premi Bo Social de l’Any», i l’emissió verda inaugural del novembre del 2020, que va rebre el premi al Bo Verd de l’Any», tots dos entregats per Enviromental Finance, CaixaBank continua reforçant la seva condició d’entitat líder en emissions de relacionades amb responsabilitat social corporativa.

En el nou Bo Social emès avui, CaixaBank ha identificat actius en sanitat i educació amb els quals impulsar l’ODS 3 i ODS 4. Addicionalment, i en línia amb les emissions anteriors, l’operació inclou préstecs concedits per MicroBank a persones en situació de vulnerabilitat amb dificultat d’accés al sistema financer tradicional. 

L’objectiu és finançar necessitats bàsiques com les despeses relacionades amb la llar i la compra o reparació de vehicles. L’import mitjà actual dels microcrèdits concedits per MicroBank a les famílies ascendeix a 5.700 euros.

El bo també es destinarà a finançar crèdits atorgats a autònoms, micro i petites empreses que tinguin la seva activitat econòmica a les regions amb menor PIB per càpita i/o amb més taxa d’atur.

Actualment, 29.059 préstecs compleixen els criteris d’elegibilitat definits per CaixaBank per impulsar la creació d’ocupació a les zones més desfavorides d’Espanya. D’aquests, un 35,12% corresponen a autònoms que no disposen de garanties o avals.

En total s’han identificat 3.800 milions d’euros de préstecs elegibles a les zones més desfavorides d’Espanya, d’acord amb estrictes criteris d’elegibilitat.

En relació amb les condicions econòmiques de l’emissió, el preu s’ha fixat en 100 punts bàsics sobre el ‘midswap’ (25 pbs per sota de les indicacions inicials de preu MS + 120-125 pbs) i el cupó ha quedat establert al 0,75%.

L’èxit de l’emissió es reflecteix en la demanda, que ha arribat a superar els 2.200 milions d’euros i l’elevada qualitat d’aquesta, adjudicant-se un 61% dels bons a inversors reconeguts en el mercat com a inversors socialment responsables. L’emissió ha comptat amb la participació de més de 100 inversors, dels quals el 91% són internacionals i 9% nacionals.

Notícies relacionades

Les entitats encarregades de la col·locació han sigut Barclays, CaixaBank, Commerzbank, Credit Agricole i Mediobanca.

mercat euro.