Millora dels indicadors

El trànsit de contenidors al port de Barcelona va pujar el 29,5% fins a l’abril i el 8,5% més que el 2019

El trànsit total està a punt d’arribar als resultats anteriors a la pandèmia de la Covid

El passatge es va reduir el 82% per la paralització de l’activitat dels creuers

El trànsit de contenidors al port de Barcelona va pujar el 29,5% fins a l’abril i el 8,5% més que el 2019
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El port de Barcelona va registrar fins a l’abril un increment del trànsit de contenidors acumulat del 29,5% respecte als pitjors mesos del confinament de l’any passat. Els signes de recuperació se succeeixen progressivament amb una alça del trànsit total de 21.908.203 tones, cosa que suposa un augment d’un 12,1%. Tot i que la base de comparació amb l’any passat és enganyosa, davant la clatellada que va suposar l’impacte de la pandèmia a escala mundial en els primers mesos del 2020, l’activitat es recupera amb fermesa gràcies al «bon comportament del comerç exterior, i molt especialment els contenidors d’exportació, que pugen un 18,3% durant el primer quadrimestre de l’any i se situen molt per sobre dels d’importació», explica Port de Barcelona. També augmenten els contenidors en trànsit, amb un increment del 56,7% respecte al mateix període del 2020.

 

El trànsit de contenidors durant els quatre primers mesos d’aquest any ha superat ja en un 8,5% el trànsit assolit entre els mesos de gener i abril del 2019, és a dir, ha millorat amb escreix les xifres anteriors a la pandèmia. El trànsit total està a punt d’arribar també als resultats anteriors a la pandèmia de la Covid 19, ja que només està un 1,1% per sota del comptabilitzat entre els mesos de gener i abril de fa dos anys.

 

Per tipus de mercaderia, destaquen els bons resultats del sector ramader i alimentari, amb un creixement del 19,6%, gràcies a la pujada dels trànsits de les fruites, hortalisses i llegums (61,9%) i dels altres productes alimentaris (35,4%), entre els quals es troben els carnis, sectors netament exportadors. També han mostrat resultats positius els minerals no metàl·lics, impulsats pel creixement de la sal comuna. Per països, la Xina i el Orient Llunyà continuen sent el principal origen i destinació del comerç que passa pel Port de Barcelona, seguits pels països del Nord de l’Àfrica, del Mediterrani Oriental i del Pròxim Orient.

El trànsit de vehicles mostra xifres positives després de molt temps: durant els quatre primers mesos de l’any s’han mogut 181.886 automòbils, cosa que representa un 4,8% més que en el mateix període de l’exercici anterior. Aquests resultats arriben gràcies a les xifres positives de les exportacions, mentre que les importacions i els trànsits de vehicles encara no han recuperat els nivells als quals havien arribat abans de la pandèmia.

Notícies relacionades

 

El passatge continua sent el trànsit del Port de Barcelona que mostra una incidència més important del coronavirus, amb un descens del 82,1%. Tot i que s’està treballant pel retorn dels creueristes durant la temporada d’estiu, aquest trànsit ha sigut inexistent des del mes de març del 2020. Els passatgers de línia regular, que presenten un descens del 29,6%, van millorant mes a mes les xifres negatives generades per les restriccions de moviment de persones decretades per la Covid.