transacció

El principal accionista de Fluidra redueix la seva participació

Rhone Capital passarà de tenir el 21,4% al 17,3% del capital de la multinacional catalana

La societat realitza una col·locació accelerada entre inversors qualificats

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Piscine Luxembourg Holdings, vehicle d’inversió de Rhone Capital, primer accionista de Fluidra, ha encarregat la venda d’un altre 4,14% del capital social de la multinacional catalana. El gener passat, aquesta societat, que era l’accionista més gran de la nord-americana Zodiac, amb la qual el grup català es va fusionar el 2018, ja es va desfer d’un altre 10,7%.

A través d’una col·locació accelerada dirigida exclusivament a inversors qualificats preveu vendre uns 8,1 milions de títols de Fluidra, segons la informació remesa a la CNMV, el supervisor borsari. Les accions de Fluidra han tancat la sessió d’avui a 32,95 euros, per la qual cosa el paquet posat a la venda estaria valorat en més de 266 milions d’euros. La capitalització de la companyia presidida per Eloi Planes supera ja els 6.400 milions.

Piscine Luxembourg controlava fins ara el 21,484% del capital de la multinacional espanyola de la piscina, de manera que, en cas de fer-se efectiva aquesta desinversió, el seu pes es reduiria fins al 17,344%. BNP Paribas, BofA Securities Europe i Joh. Berenberg, Gossler & Co. són les entitats encarregades de portar a terme la col·locació d’aquest bloc d’accions, mentre que AZ Capital i STJ Advisors han sigut nomenats assessors financers del venedor.

Notícies relacionades

Piscine Luxembourg Holdings no es podrà desprendre de més accions en els pròxims 90. Fluidra ha comunicat que recomprarà fins a 1.800.000 accions, representatives aproximadament del 0,92% del capital. La companyia, que des del mínim de 8 euros de març de l’any passat ha quadruplicat el seu valor, preveu destinar les accions adquirides a complir les seves obligacions sota el programa d’incentius de directius a llarg termini.

El grup va elevar la setmana passada les seves previsions de creixement de vendes, al situar-les en un rang entre el 25% i el 30%, des del 12% al 15% que havia estimat només unes setmanes abans.

Temes:

Empreses