Empreses que cotitzen a la borsa al Regne Unit augmenten la presència de dones

Tot i que els homes continuen dominant els alts càrrecs de les principals firmes britàniques, en cinc anys l’estudi Hampton-Alexander observa progressos notables

Empreses que cotitzen a la borsa al Regne Unit augmenten la presència de dones
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els consells d’administració de les empreses que cotitzen en els principals índexs borsaris del Regne Unit compten ara amb més d’un terç de dones, xifra que ha augmentat en un 50% en cinc anys, segons un informe governamental publicat dimecres.

L’estudi Hampton-Alexander, encarregat el 2016 pel Govern britànic, destaca també que els índexs FTSE-100, 250 i 350 van arribar a l’objectiu d’un terç de dones en els consells d’administració per a finals del 2020, afegeix un comunicat del Govern britànic.

Tot i que «els homes continuen dominant els alts càrrecs de les principals empreses britàniques, en cinc anys l’estudi Hampton-Alexander ha observat progressos notables», va afegir.

Al setembre, un estudi de la Universitat de Cranfield i de la firma consultora EY estimava que tot i que les dones estan més presents en els consells d’administració del Regne Units, continuen sent poques en els equips de direcció.

Només cinc en llocs de direcció general

Notícies relacionades

En l’índex FTSE-100, que agrupa les majors empreses que cotitzen al Regne Unit, les dones no ocupen més que el 13,2% (10,9% l’any passat) d’alts càrrecs executius i només cinc en llocs de direcció general, recordava aquest estudi.

L’Associació d’Inversors Britànics ha assenyalat aquest dimecres que els seus membres pressionaran les empreses que cotitzen a la borsa perquè augmentin la diversitat dels seus consells d’administració i prenguin mesures per combatre el canvi climàtic.