Infraestructura

Grimaldi ampliarà les seves instal·lacions al port de Barcelona

La naviliera invertirà uns quatre milions d’euros en la millora de la terminal

La direcció de Port de Barcelona amplia la concessió i suma sis anys als 15 actuals

1
Es llegeix en minuts

El Consell d’Administració del port de Barcelona ha aprovat aquest dimecres ampliar la concessió de Grimaldi Terminal Barcelona perquè ampliï la superfície en què opera, per tal de millorar la terminal i facilitar el creixement del trànsit. L’empresa incorporarà 27.522 metres quadrats ubicats al moll de Contradique, al costat de l’actual concessió. La direcció ha aprovat ampliar en sis anys la concessió actual de 15.

Grimaldi s’encarregarà de les obres, que compten amb un pressupost de quatre milions d’euros, a més d’haver-se compromès a realitzar una inversió continuada per renovar 10 unitats tractores cada cinc anys.

Grimaldi Terminal Barcelona incorporarà una superfície de 27.522 metres quadrats, que corresponen a dos terrenys del Moll Contradic situats al costat de la concessió actual, de 64.221 metres quadrats. L’empresa concessionària serà l’encarregada de realitzar les obres necessàries (pavimentació i urbanització drenatge, xarxa elèctrica) perquè es puguin fer les tasques de càrrega i descàrrega. La millora deuria també la connexió elèctrica dels vaixells atracats.

Notícies relacionades

L’òrgan també ha aprovat la concessió per a la instal·lació d’una estació marítima temporal a la naviliera Baleària per als passatgers que embarquen amb el seu vehicle al moll Adossat. D’aquesta manera, els passatgers no hauran de traslladar-se des de l’estació marítima Drassanes per realitzar les gestions del seu viatge. La concessió és per a un període de vuit anys, tot i que es preveu que sigui temporal fins que la naviliera disposi d’una nova estació marítima al sud del moll Adossat.

Finalment, el Consell d’Administració ha aprovat la nova política de ‘compliance’ de l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB), que estableix mecanismes de prevenció i control sobre els processos de presa de decisions. També s’ha aprovat el Manual de Prevenció de Riscos Penals, que té l’objectiu d’identificar els possibles riscos penals que es puguin produir a l’organització i establir procediments i controls per mitigar aquests riscos.