Llei de vivenda

El PSOE es nega a limitar els preus en el lloguer, com vol Podem

  • Assegura que «per fer una mala llei tampoc no cal córrer», malgrat que els dos socis van acordar presentar-la abans de febrer

El PSOE es nega a limitar els preus en el lloguer, com vol Podem
1
Es llegeix en minuts

El ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha rebutjat aquest dilluns el control de preus del lloguer en la futura Llei de Vivenda, com planteja el seu soci de Govern, Unides Podem, i ha apostat per promoure incentius fiscals, per als quals espera encara el vistiplau del Ministeri d’Hisenda.

Des de Ferraz, Ábalos ha reconegut que, en matèria d’«intervenció dels preus» les dues formacions tenen «dues concepcions diferents» i, en el seu cas, consideren «més positiu i eficaç promoure que no imposar». Segons ha explicat el ministre titular de les competències de Vivienda, amb el control de preus, «hi pot haver una detracció del mercat» en què «moltes d’aquestes vivendes que podrien ser destinades al lloguer acabin en la compravenda».

Ábalos també ha incidit que la nova norma «respecti la constitucionalitat», ja que «precedents maximalistes ja han aconseguit la posició del Tribunal Constitucional» i també que la llei «tingui en compte que és un dret però també un bé de mercat que genera activitat econòmica, que busca també seguretat jurídica al respecte de les inversions i tot això no ho podem obviar».

Sense córrer

Notícies relacionades

D’altra banda, Ábalos, que ha ofert la roda de premsa com a secretari d’Organització del PSOE, ha assegurat que la nova norma «no pot ser una llei conjuntural ni apressada per situacions molt concretes i molt conjunturals». «Caldrà entrar en allò estructural, i fins i tot al marc que permeti adoptar mesures conjunturals, però que la conjuntura no ens condicioni en aquesta llei bàsica de la democràcia», ha dit.

I és que el ministre de Transport ha destacat que «és bo per al país tenir una llei de vivenda» i que «en aquests 40 anys de democràcia no s’ha fet», però ha remarcat que «si en 40 anys no s’ha fet, per fer una mala llei tampoc cal córrer». «Fa falta una llei, però una bona llei», ha asseverat.