Iniciativa empresarial

Foment ofereix a Salut una xarxa sanitària privada per vacunar 400.000 persones en una setmana

  • L’objectiu de la campanya coordinada per la patronal és accelerar el pla de vacunació i escurçar els temps per arribar a la immunitat col·lectiva

Foment ofereix a Salut una xarxa sanitària privada per vacunar 400.000 persones en una setmana
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Foment del Treball ha posat a disposició de la conselleria de Salut una xarxa de serveis mèdics d’empreses i hospitals privats amb la capacitat de vacunar 400.000 persones en una setmana. Així ho ha anunciat aquest divendres la patronal dirigida per Josep Sánchez Llibre en un comunicat, en el qual ha reiterat la disposició de l’empresa privada per accelerar el calendari de vacunació i contribuir a «aconseguir la immunitat col·lectiva davant la Covid-19 al més aviat possible».

Notícies relacionades

El projecte posat plantejat per Foment a Salut està focalitzat en un consorci de grans companyies dels sectors d’agroalimentari, metal·lúrgic, químic i de la gran distribució i l’equació és la següent. Les empreses acollides a l’esmentat programa rebrien les vacunes del sector públic, elles posarien els sanitaris i l’objectiu seria vacunar els treballadors de les esmentades empreses i els seus familiars. Tot això amb supervisió dels tècnics i professionals del sistema públic de Salut.

Segons els càlculs estimats per Foment, l’esmentada xarxa privada i sempre depenent de les existències suficients de vacunes, permetrien vacunar 400.000 persones en el termini d’una setmana. «La col·laboració publicoprivada entre el Departament i les grans companyies representaria un impuls extraordinari en la vacunació per combatre la crisi sanitària actual que ha generat el coronavirus i per tallar ràpidament les seves conseqüències econòmiques», ha manifestat Sánchez Llibre, en el seu comunicat.