Empreses

Iberdrola realitza l’emissió més gran d’un bo híbrid verd per 2.000 milions d’euros

  • Estructurat en dos trams, el cupó pagat ha sigut de l’1,45% per al primer i 1,825% per al segon

abertran42904043 iberdrola180413135918

abertran42904043 iberdrola180413135918 / Miguel Tona

2
Es llegeix en minuts

Iberdrola ha realitzat aquest dimarts l’emissió més gran d’un bo híbrid verd de la història, per import de 2.000 milions d’euros, segons ha informat l’energètica que presideix Ignacio Sánchez-Galán.

Els bons verds són un tipus de deute els fons del qual es destinen exclusivament a finançar o refinançar, en part o en la seva totalitat, projectes ‘verds’, és a dir, sostenibles, socialment responsables i amb un impacte positiu per al medi ambient. En aquest cas, els fons obtinguts s’utilitzaran per finançar i refinançar els parcs eòlics marins de Saint Brieuc (França), que comptarà amb una potència instal·lada de 496 megawatts; i Baltic Eagle (Alemanya), amb una capacitat de 476 megawatts.

L’operació s’ha estructurat en dos trams, tots dos perpetus, però amb una data de recompra: als 6 anys en el primer tram, i als 9 en el segon. Posteriorment, podrà recomprar-los amb periodicitat anual en cada cas, coincidint amb la data de pagament dels cupons. El cupó ha quedat fixat en l’1,45% i en l’1,825%, respectivament. Tots dos per sota del cupó mínim pagat fins ara per la companyia en una operació d’aquestes característiques (1,874% en el tram a 5,5 anys emès el mes de novembre passat).

La demanda registrada ha reflectit l’enorme interès del mercat, fins a superar els 10.000 milions d’euros, cosa que suposa més que quintuplicar l’oferta inicial. Això ha sigut possible gràcies a la participació de més de 380 inversors qualificats, de multitud de nacionalitats.

L’import de 2.000 milions d’euros coincideix amb les necessitats establertes per a aquest 2021 pel pla inversor d’Iberdrola referent a aquest tipus de finançament. Així, en tot just un mes, el grup ja hauria complert el seu objectiu en aquest sentit per a aquest exercici. A més, els bons híbrids computen com a capital en un 50%, d’acord amb la metodologia de les principals agències de ràting, o sigui que aquesta operació contribueix a mantenir les qualificacions creditícies del grup.

Notícies relacionades

La col·locació ha anat a càrrec de Citi, BBVA, Bank of America, Goldman Sachs, Credit Suisse, Santander, Natixis i Natwest, entre d’altres.

Amb aquesta nova emissió, la companyia presidida per Ignacio Galán continua consolidant el seu lideratge en finançament sostenible, amb més de 24.000 milions d’euros vius, dels que més de 15.000 milions d’euros corresponen a finançament verd i, al voltant de 9.000 milions, a línies de crèdit subjectes a criteris de sostenibilitat.

Temes:

Iberdrola