Operació corporativa

Roca compra una planta de porcellana al Brasil

L’operació s’ha tancat per 16 milions d’euros i generarà 270 llocs de treball

Roca compra una planta de porcellana al Brasil
2
Es llegeix en minuts

Roca Group ha reforçat la seva presència al Brasil amb l’adquisició d’una planta de porcellana sanitària ubicada a l’estat de Ceará, al nord-est del país. Amb aquesta operació, que suposarà una inversió de 16 milions d’euros, el grup familiar de capital espanyol reafirma la seva aposta pel Brasil, on ja compta amb 11 factories més i 4.170 empleats. Roca opera a 170 països, i el Brasil és un dels seus mercats més rellevants, on és líder en la producció i la venda de porcellana sanitària. A més, la planta adquirida se situa en una ubicació estratègica, a prop del port de Pecem i en una de les regions de més creixement econòmic.

L’actiu comprèn una planta industrial (edificacions i maquinària) de 37.000 metres quadrats, així com el terreny en el qual s’ubica, d’una superfície de 122.000 metres quadrats. CSC, fins ara propietària de la planta i dedicada a la producció de ceràmica sanitària, es va declarar en concurs de creditors el 2018. Roca Group ha sigut l’adjudicatari de les instal·lacions després de presentar la major oferta en la subhasta realitzada i rebre l’aprovació per part de les autoritats judicials i del Conselho Administrativo de Defesa Econômica (CADE) del Brasil.

Roca crearà 270 llocs de treball en aquest centre. Les contractacions s’iniciaran al febrer i es prioritzarà el personal que treballava anteriorment a les instal·lacions. La companyia té per objectiu que la planta, parada des del mes d’abril del 2020, entri en funcionament de forma gradual a partir del mes de maig, amb la previsió que operi a ple rendiment el febrer del 2022.

1,4 milions de peces anuals

Notícies relacionades

La factoria, amb una capacitat de producció d’1,4 milions de peces anuals, es dedicarà a la fabricació de porcellana sanitària de marques del grup i a l’exportació de la marca Roca als mercats de Centre i Nord Amèrica. Les instal·lacions, construïdes el 2016, estan considerades una de les més modernes en el seu segment, i en aquestes el grup implementarà el seu programa de sostenibilitat ‘EcoRoca’, basat en la reducció d’emissions, l’estalvi energètic i la revalorització de residus.

El conseller delegat de Roca Group, Albert Magrans, ha destacat que l’operació augmenta l’aposta de la companyia pel Brasil i pel continent americà. «Aquesta adquisició consolida i potencia el nostre creixement al Brasil, un dels nostres mercats de més rellevància i d’elevada demanda de productes del bany, alhora que reforça el nostre lideratge mundial en porcellana sanitària».

Temes:

Empreses