Ajudes socials

El Banc d’Espanya va registrar 260 moratòries hipotecàries fins al desembre

El 70% dels deutors que es van beneficiar de la demora en el pagament dels crèdits són assalariats

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

El nombre de sol·licituds de moratòria legislativa amb garantia hipotecària superava les 260.000 a finals de desembre del 2020, de les quals s’havia donat curs a 222.000, segons les dades publicades pel Banc d’Espanya aquest dilluns. El saldo viu pendent d’amortització dels préstecs suspesos se situava en gairebé 20.000 milions d’euros. -

Les sol·licituds de moratòria legislativa dels contractes de crèdit sense garantia hipotecària superaven les 411.000, i se n’ha donat curs a més de 363.000. El saldo pendent d’amortització dels préstecs suspesos s’acostava als 2.700 milions d’euros.

Les sol·licituds de moratòria sectorials superaven les 815.000, de les quals s’ha curs a més de 794.000. El saldo pendent d’amortització dels préstecs suspesos se situava a prop dels 31.500 milions d’euros.

Notícies relacionades

Per als tres tipus de moratòria, la gran majoria de deutors beneficiaris i avaladors (per sobre del 70%) són assalariats. Respecte als treballadors autònoms, el desglossament per branques d’activitat mostra que, per als tres tipus de moratòria, els principals sectors beneficiaris de la moratòria són comerç, hostaleria i altres serveis, seguits a certa distància d’activitats professionals, científiques i tècniques, transport i construcció. Conjuntament, aquests sectors d’activitat representen gairebé el 80% del total de moratòries per a autònoms que s’han concedit.

Sector turístic

Per als dos últims tipus de moratòries referides al sector turístic i al sector del transport, el nombre de sol·licituds i concessions és molt inferior. En particular, el nombre de sol·licituds de moratòria legislativa per a crèdits hipotecaris d’immobles afectes a una activitat turística se situava al 1.570, de les quals s’havia donat curs a 1.362. El saldo pendent d’amortització dels préstecs suspesos superava els 2.000 milions d’euros. Per la seva banda, les sol·licituds de moratòria legislativa referida al transport ascendien a 1.836, i se n’han cursat 1.661, i el saldo pendent d’amortització d’aquests préstecs suspesos arribava als 125 milions d’euros.

Temes:

Hipoteques