Energia

Repsol produeix a Tarragona biocombustible per a avions

  • El lot consta de 10.000 tones de combustible sostenible, l’equivalent a 145 vols entre Barcelona i Los Angeles

  • És el segon biojet que es fabrica a Espanya, després de la producció d’un lot al complex de Repsol a Puertollano

Repsol produeix a Tarragona biocombustible per a avions
1
Es llegeix en minuts

Repsol ha completat amb èxit la fabricació del primer lot de biocombustible per a aviació produït al Complex Industrial de Tarragona. La companyia avança, així, en la producció de combustibles amb baixa empremta de carboni per a sectors en què l’electrificació presenta dificultats, com l’aeronàutic.

El lot, fabricat a partir de biomassa, consta de 10.000 tones de combustible d’aviació −l’equivalent al consum de 145 vols entre Barcelona i Los Angeles− i amb un contingut bioinferior al 5% per poder complir els requisits de qualitat establerts per les especificacions internacionals. El seu ús com a combustible sostenible d’aviació evitarà l’emissió de 630 tones de CO2 a l’atmosfera, cosa que equival a 55 vols Madrid-Barcelona, segons la companyia que presideix Antoni Brufau.

El Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima elaborat pel Govern reconeix que els biocarburants constitueixen la tecnologia renovable en el transport més àmpliament disponible i utilitzada en l’actualitat per a determinats sectors com l’aviació. Davant la importància dels biocombustibles en la reducció d’emissions, Repsol va començar a treballar fa anys en diferents solucions de baixa empremta de carboni aplicades al transport.

Notícies relacionades

El mes d’agost la petroliera va anunciar la producció del seu primer lot de biofuel al Complex Industrial de Puertollano, el primer de biojet del mercat espanyol, al qual ara s’afegeix aquest de Tarragona. A més, la companyia construirà a la seva refineria de Cartagena la primera planta de biocombustibles avançats (a partir d’oli reciclat) de baixes emissions d’Espanya, amb capacitat per produir 250.000 tones a l’any d’hidrobiodièsel, biojet, bionafta i biopropà.

Dins del seu pla estratègic 2021-2025, Repsol advoca per evolucionar els seus complexos industrials per transformar-los en pols multienergètics, capaços de generar productes de baixa, nul·la o fins i tot negativa empremta de carboni i d’impulsar nous models de negoci basats en la digitalització i la tecnologia.

Temes:

Repsol Energia