mercat laboral

Nou ero en la indústria de l’automòbil català: 72 acomiadaments a Ushin, al Baix Llobregat

  • Un total de 6.930 persones es van veure afectades per un acomiadament col·lectiu durant els onze primers mesos del 2020

Nou ero en la indústria de l’automòbil català: 72 acomiadaments a Ushin, al Baix Llobregat
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nou ero en la indústria de l’automòbil a Catalunya. L’empresa Ushin té avançat ja un acomiadament col·lectiu que podria afectar 72 treballadors de la seva planta a Abrera (Baix Llobregat). Així ho han confirmat fonts de CCOO, que indiquen que la firma automobilística, propietat antigament de Valeo, ha comunicat als treballadors la seva intenció de liquidar els seus contractes i clausurar la planta de producció.  

El sector de l’automòbil està immers a la tempesta perfecta, colpejat pels estralls immediats de la crisi del coronavirus i en plena transició cap al vehicle elèctric i els paradigmes de la nova mobilitat. I gran part d’aquesta tempesta s’està acarnissant amb l’aliment i estabilitat dels treballadors. 

Notícies relacionades

Ushin se suma així a la llista de firmes del sector de l’automoció, Robert Bosch, Sanit Gobain, Continental i TE Connectivity, entre d’altres, que han presentat un ero en els últims mesos i han anunciat el tancament de les seves instal·lacions a Catalunya. La indústria concentra un de cada tres afectats per un cessament col·lectiu a les quatre províncies catalanes i el gremi de l’automoció és dels més afectats. 

Un total de 6.930 treballadors han sigut acomiadats via ero entre el gener i el novembre del 2020, segons les últimes dades recopilades pel Departament de Treball de la Generalitat. Ushin, especialitzada en la fabricació dels mecanismes de tancament de portes dels vehicles, negocia amb els sindicats un tancament ordenat que culminaria el març del 2022. La pretensió de les centrals és allargar el màxim possible el temps de permanència en l’empresa de la plantilla i maximitzar les indemnitzacions.