Mercats

HSBC llança una col·locació accelerada del 5% de Prisa

El banc britànic controlava fins ara el 9,1% del grup editorial

La seu central del banc HSBC al districte financer de Londres.

La seu central del banc HSBC al districte financer de Londres. / TOBY MELVILLE (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

HSBC Continental Europe ha llançat, per compte de la seva matriu HSBC Bank, una col·locació privada, mitjançant la modalitat de col·locació accelerada, dirigida exclusivament a inversors qualificats, d’un bloc d’un mínim de 35 milions d’accions ordinàries del Grupo Prisa representatives d’aproximadament un 5% del seu capital social.

HSBC Bank ha subscrit un contracte de col·locació amb la seva filial sota el qual l’entitat britànica està subjecta a un ‘lock-up’ (compromís de permanència) de 90 dies. Al preu de mercat, la venda d’aquest paquet accionarial donaria un valor de 32,55 milions d’euros.

L’entitat indica que els termes definitius de la col·locació, incloent-hi el preu de venda de les accions, es determinaran una vegada finalitzada i es comunicaran al mercat mitjançant l’emissió de l’oportuna comunicació d’informació privilegiada.

Notícies relacionades

Segons els registres de la CNMV, HSBC Holdings controla actualment entorn del 9,1% del capital del grup de comunicació propietari de mitjans com la cadena SER o el diari ‘El País’, i per tant, si es desprèn d’un 5% la seva participació es reduiria al 4,1%. El principal accionista del Grupo és el fons britànic Amber Capital, amb un 29,84%.

Els títols A del Grupo Prisa van tancar al el mercat continu amb una pujada del 0,86%, fins als 0,938 euros.

Temes:

Mercats