Sector aeri

El Govern de Noruega participarà en el rescat de Norwegian

L’aerolínia es proposa augmentar la seva capital fins als 484 milions d’euros

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

El Govern de Noruega ha decidit recolzar i contribuir al finançament de nou capital per a Norwegian, si es donen determinades condicions, segons ha anunciat aquest dijous l’aerolínia. La companyia ha ressaltat que aquesta mesura augmenta «significativament» les possibilitats per a Norwegian de superar la crisi causada per la pandèmia i de posicionar-se com un «actor clau» dins de l’aviació noruega i europea.

«En nom de tots els que formem part de Norwegian, m’agradaria donar el nostre sincer agraïment al Govern pel seu recolzament. Norwegian s’ha enfrontat a una situació molt complexa i delicada a causa de la pandèmia, i el recolzament del Govern augmenta, de manera significativa, les nostres possibilitats d’obtenir nou capital i ajudar-nos a superar el procés de reconstrucció en què ens trobem en aquest instant. Encara tenim molta feina per fer, però una participació del Govern remarca que anem en la direcció correcta», ha remarcat el conseller delegat de Norwegian, Jacob Schram.

Norwegian va entrar en un procés d’‘Examinership’ a Irlanda (l’equivalent al preconcurs de creditors) i una negociació complementària de Reconstrucció a Noruega a finals de l’any passat.

Pla de negoci

El 14 de gener del 2021, l’aerolínia va presentar un nou pla de negoci basat en una estructura empresarial simplificada, amb un enfocament en una xarxa de rutes europea i el cessament de les seves operacions de llarg radi, a més de reduir significativament el seu deute.

El pla es compon d’una flota de 50 avions en operació aquest any, que augmentarà gradualment fins a aproximadament 70 avions el 2022, depenent de la demanda i de les possibles restriccions de viatge.

Notícies relacionades

El deute de l’empresa es reduirà fins a ubicar-se en uns 20.000 milions de corones noruegues (uns 1.937 milions d’euros) i recaptarà entre 4.000 i 5.000 milions de corones en capital nou (entre 387 i 484 milions d’euros).

«Amb un nou pla de negoci i una participació del Govern, confiem a poder atraure inversors i superar el procés d’‘Examinership’ i Reconstrucció. Hem rebut un ampli recolzament per part de partits polítics, clients, col·legues, accionistes i socis comercials, i n’estem molt agraïts, especialment durant aquests temps tan complicats. A més, el recolzament del Govern contribuirà a protegir llocs de treball i a mantenir una sana competència dins del sector de l’aviació», ha afegit Schram.

Temes:

Aerolínies