Finances socials

MicroBank va concedir 350 milions en crèdits per afrontar els efectes de la Covid

L’entitat ha concedit més de 250 milions a través del finançament de l’ICO

Així tafectarà la fusió de CaixaBank i Bankia

Així tafectarà la fusió de CaixaBank i Bankia

1
Es llegeix en minuts

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha concedit durant 2020 un total de 26.854 préstecs per valor de 349,7 milions d’euros destinats a pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19. L’entitat, especialitzada en microcrèdits i altres finances amb impacte social, va crear al març línies específiques de finançament concebudes per recolzar autònoms, microempreses i famílies, a més d’impulsar empreses socials, davant la crisi econòmica desencadenada per la pandèmia.

Emmarcats en la línia de finançament ICO, des del 15 març fins al 31 de desembre del 2020, MicroBank ha concedit més de 250 milions d’euros a través de 21.058 préstecs, ha informat l’entitat en un comunicat. En paral·lel, l’entitat va posar en marxa el préstec FEI-Covid19, una nova línia específica dirigida a atendre les necessitats de circulant de professionals autònoms i microempreses de fins a 9 treballadors i amb una facturació anual inferior a 2 milions d’euros.

En aquesta línia, MicroBank i el Fons Europeu d’Inversions (FEI) han acordat prorrogar la vigència d’aquest producte fins al 30 de juny del 2021 i durant el 2020 s’han autoritzat 3.424 préstecs sota el seu paraigua per valor de més de 53,5 milions d’euros.

Clients en situació de vulnerabilitat

D’altra banda, gràcies a un acord amb l’ICO, MicroBank va posar també en marxa una nova línia de finançament per a clients i no clients en situació de vulnerabilitat que no poguessin fer front al pagament del lloguer de la seva vivenda habitual, amb la qual es van beneficiar 2.110 llars amb un import total concedit de més de 7,6 milions d’euros fins al desembre.

Notícies relacionades

A més, ha facilitat que les famílies que ho necessitessin poguessin sol·licitar la moratòria dels préstecs, de manera que el 2020 s’han efectuat 40.044 moratòries i operacions de refinançament i reestructuració.

Quant al préstec EaSI, llançat el 2018 per donar suport a projectes que generen un impacte social positiu i mesurable en la societat, va tenir molt èxit l’any passat com a alternativa per a empreses socials i entitats del tercer sector per fer front als efectes de la crisi actual. I és que, al tancament de 2020, s’havien atorgat préstecs per valor de més de 37,7 milions, un 130 % més que el 2019.