Lidera les pujades amb una alça pròxima al 5%

Grifols es dispara en la borsa després d’anunciar els seus avenços en un fàrmac contra la Covid

  • L’assaig clínic del medicament començarà previsiblement al febrer i els primers resultats es podrien conèixer a la primavera

Víctor Grifols, president de Grifols.

Víctor Grifols, president de Grifols. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

L’acció de Grifols lidera les pujades de la borsa espanyola i del seu principal indicador, l’Ibex 35, amb un avenç del 4,75% després que en la vigília anunciés que començarà els assajos clínics per desenvolupar un tractament contra la Covid-19, segons dades del mercat.

A les 10.00 hores, els títols de la multinacional espanyola d’hemoderivats Grifols guanyaven 1,17 euros, aquest 4,75%, i es canviaven a 25,79 euros. L’any es revaloritza el 7,91%. En la vigília, l’acció de Grifols s’havia revaloritzat el 2,03% perquè aquest nou medicament podria proporcionar immunitat immediata contra la Covid-19. 

Notícies relacionades

El fàrmac desenvolupat per Grifols utilitza una proteïna plasmàtica que, segons l’empresa, oferiria una protecció immediata després de l’exposició al virus i es podria utilitzar per protegir persones grans, personal sanitari i aquells pacients en què la vacunació estigui contraindicada. L’assaig clínic del medicament començarà previsiblement al febrer i els primers resultats podrien conèixer-se a la primavera.

L’acció B de Grifols se situava en el segon lloc per guanys de la borsa al repuntar 60 cèntims d’euros, el 3,73%, fins a 16,7 euros.