Emprenedors

Caixa Capital Risc inverteix 1,5 milions en la ‘start-up’ de ciberseguretat Build38

L’adquirida està especialitzada en el desenvolupament de solucions de ciberseguretat per a aplicacions mòbils i d’autenticació sense contrasenya

Caixa Capital Risc inverteix 1,5 milions en la ‘start-up’ de ciberseguretat Build38
3
Es llegeix en minuts

Caixa Capital Risc ha entrat en el capital de la ‘start-up’ alemanya dedicada a la ciberseguretat Build38, després de participar amb 1,5 milions d’euros en la ronda de finançament realitzada per la companyia, de la qual també ha format part el fons alemany eCapital, que ha fet la mateixa inversió. Build38 està especialitzada en el desenvolupament de solucions de ciberseguretat per a aplicacions mòbils i d’autenticació sense contrasenya, i compta amb clients com la consultora Gartner, ha informat en un comunicat aquest dimarts Caixa Capital Risc, societat gestora de capital risc de CriteriaCaixa.

D’aquesta manera, Caixa Capital Risc reforça la seva aposta per la ciberseguretat i consolida el canvi realitzat fa dos anys per focalitzar les seves inversions en els àmbits B2B SaaS (comerç electrònic entre empreses) i ‘deeptech’ (innovacions d’impacte social). Després de l’operació, Caixa Capital Risc i eCapital s’han unit al vehicle de capitals de risc de Giesecke+Devrient Group, GD Ventures, principal accionista de l’empresa, i als socis fundadors de l’empresa emergent.

Build38 compta amb oficines a Barcelona, Munic i Singapur, i preveu destinar el capital aixecat al desenvolupament de noves funcionalitats per als seus productes i l’entrada en nous segments de mercat, com el de la salut o la identitat digital, entre d’altres.

L’operació s’ha portat a terme mitjançant una ampliació de capital per import de tres milions d’euros, que s’ha subscrit a parts iguals entre Caixa Capital Risc i el fons alemany eCapital, especialitzat en el finançament d’empreses de tecnologia en ciberseguretat, indústria 4.0, nous materials i tecnologies netes. Build38, reconeguda com a proveïdor de la consultora nord-americana Gartner des del 2019, compta amb una important cartera de clients internacionals en sectors com el financer, l’automoció i el ‘ticketing’, entre d’altres.

L’arribada dels nous inversors financers a Build38, que acompanyaran el primer accionista (GD Ventures, vehicle de Capital de Risc de Giesecke+Devrient Group) i els socis fundadors –entre els quals destaquen tres espanyols–, suposa l’inici d’una nova etapa en la firma. Caixa Capital Risc consolida el canvi de rumb que va iniciar fa dos anys en l’àmbit de les inversions en tecnologia de la informació, molt focalitzada en la recerca selectiva d’oportunitats d’inversió en els àmbits B2B SaaS i Deeptech. L’entrada en Build38 i el reforç de la seva posició amb la participació en l’última ronda d’inversió a Appentra són els exemples més recents del tipus d’operació que persegueix Caixa

Notícies relacionades

Capital Risc en aquest àrea. Capital Risc va vendre la seva participació a Playgiga, companyia de videojocs en el núvol adquirit per Facebook. El 2021, Caixa Capital Risc continuarà buscant noves oportunitats d’inversió en els sectors de ciberseguretat i ‘digital health’. Així mateix, analitzarà inversions en empreses de nova creació que operen en sectors amb solucions tecnològiques basades en intel·ligència artificial, IoT, Big Data i infraestructura del núvol, entre d’altres.

La gestora de capital risc de CriteriaCaixa és un dels principals inversors de capital de risc a Espanya amb més de 10 anys d’experiència. Gestiona diferents fons que inverteixen en tres àrees: tecnologia de la informació, biotecnologia i industrial. Actualment, Caixa Capital Risc gestiona un volum superior als 200 milions d’euros en empreses innovadores d’Espanya i Portugal. A través de la seva àrea de tecnologia de la informació, Caixa Capital Risc inverteix en fases inicials de companyies innovadores amb un model de negoci B2B i un fort component tecnològic, liderades per emprenedors compromesos, amb propostes de valor escalables i vocació de construir un negoci global. CriteriaCaixa gestiona el patrimoni empresarial de la Fundació Bancària La Caixa, amb el doble objectiu de generar els recursos necessaris per finançar la seva obra social i preservar i fer créixer el patrimoni de la fundació.