Sector financer

Vall Banc comença a operar a Espanya amb la compra d’Argenta Patrimonios

Es tracta del primer pas en l’estratègia internacional de l’entitat andorrana

Vall Banc comença a operar a Espanya amb la compra d’Argenta Patrimonios
1
Es llegeix en minuts

Vall Banc, entitat bancària andorrana especialitzada en gestió de patrimonis, aterra a Espanya amb i la compra d’Argenta Patrimonios, entitat d’assessorament financer ubicada a Barcelona que té en gestió més de 100 milions d’euros anuals. L’entitat andorrana és el resultat de la segregació dels actius bons de l’antiga Banca Privada d’Andorra (BPA), que van ser adquirits pel fons JC Flowers el 2016.

L’operació suposa el primer pas de Vall Banc en la seva estratègia d’expansió fora d’Andorra. «Aquesta compra representa un gran avenç que ens ajuda a consolidar el creixement de l’entitat; a més de permetre’ns aportar el nostre model de banca privada al panorama internacional», explica José Luis Dorado, conseller delegat de Vall Banc.

L’entitat andorrana centra la seva activitat en l’assessorament i gestió patrimonial global amb una aproximació prudent al risc i una visió independent. «Volem ser un referent en el sector. La nostra ambició va associada a la gestió patrimonial i és allà on volem créixer: ser l’alternativa natural per a tots aquells que necessitin assessorament i gestió patrimonial, des de la màxima professionalitat i confiança. En aquest sentit, l’adquisició d’Argenta Patrimonios suposa una clara oportunitat d’expandir-nos cap a mercats internacionals» ha manifestat l’executiu de Vall Banc.Decisió estratègica

«Volem ser un referent en el sectorl’adquisició d’Argenta Patrimonios suposa una clara oportunitat d’expandir-nos cap a mercats internacionals»l’adquisicióde Vall Banc.Decisió estratègicaPer la seva banda, Juan Manuel Casanovas, director d’Argenta Patrimonios, assegura que «amb Vall Banc, compartim objectius, valors i la necessitat de situar el client al centre del servei. Per això, efectuar aquesta operació/transacció ha sigut una decisió estratègica que ens donarà la possibilitat de créixer dins de Vall Banc Group». Argenta Patrimonios, empresa d’assessorament financer amb seu a Barcelona, desenvolupa la seva activitat també Madrid i el País Basc.

Notícies relacionades

Referent a Wealth Management

Vall Banc va tancar el 2019 amb un resultat de dos milions d’euros de beneficis, un 6,6% més que el 2018; una solvència del 21% i una ràtio de liquiditat situat en el 421%. L’entitat, des de la seva creació fa cinc anys, s’ha anat consolidat amb resultats positius. «De cara al 2021, com a companyia, ens marquem tres grans reptes: especialització, digitalització i sostenibilitat. Aquests desafiaments són essencials per a nosaltres i ens permetran aportar el nostre valor diferencial al mercat andorrà i internacional», ha comentat Dorado.

Temes:

Bancs