Apagades constants

Endesa es reuneix demà dilluns amb responsables municipals pels problemes de subministrament

  • Des de l’ajuntament de Barcelona afirmen que mantindran una reunió amb el conseller delegat de la companyia elèctrica per buscar solucions a un problema que afecta uns 29 municipis de l’àrea metropolitana

fotonoticia 20181219123146 640

fotonoticia 20181219123146 640

1
Es llegeix en minuts

Els problemes de subministrament elèctric detectats a diverses zones de Barcelona durant les últimes setmanes han provocat que des de l’Ajuntament s’insti Endesa, la companyia subministradora, a resoldre la situació l’abans possible. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badía, va assenyalar divendres passat que demà dilluns es reunirà amb el conseller delegat d’Endesa a Espanya, José Bogas, per tractar el problema i buscar solucions.

En ple debat pels impostos a l’electricitat i el seu impacte sobre l’usuari, i ara pels talls de llum, des de les entitats municipals s’està intentant aconseguir per part de l’empresa elèctrica algun tipus de garantia que asseguri els subministraments.

Divendres passat hi va haver una reunió entre els representants de 13 ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona i el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramón Tremosa, per buscar una posició de força davant Endesa. Des del consistori barceloní s’ha obert un expedient informatiu perquè l’elèctrica conegui el nombre i la localització dels talls de llum superiors a 30 minuts, i ha advertit que si es detecta un incompliment del servei s’obriran els processos sancionadors necessaris.

Diversos col·lectius socials s’han pronunciat sobre el problema, ja que consideren que la companyia elèctrica està incomplint la llei, que fixa que disposa de dues hores per resoldre les incidències, ampliable a dues hores més en alguns casos. Des de l’Aliança contra la Pobresa Energètica denuncien que no s’estan complint aquests terminis.

Notícies relacionades

L’estat de la xarxa de subministrament i la seva antiguitat centren les reclamacions municipals. Des d’Endesa lamenten la situació i han comunicat en diverses ocasions que s’han realitzat treballs de millora en la infraestructura elèctrica a molts barris que encara esperen llum verda per part del consistori perquè es posin en funcionament.

Les afectacions elèctriques van més enllà de la ciutat Barcelona i els seus voltants, i segons apunten des del PSC hi ha prop de 29 municipis afectats pels talls de llum de les últimes setmanes. Representants municipals i membres del PSC es van reunir dimecres passat amb Endesa per analitzar la situació en una cita que la companyia va qualificar de pràctica i constructiva.