iniciatives

¿Puc accedir als fons europeus?

Roca Junyent i Daleph s’alien per assessorar les empreses sobre els fons ‘Next Generation EU’

1
Es llegeix en minuts

¿Com puc accedir com a empresa als fons europeus Next Generation EU? És la pregunta que es fan moltes companyies, especialment pimes, aquestes setmanes davant el temor de quedar al marge de la pluja de fins a 140.000 milions en sis anys que li corresponen a Espanya. El despatx Roca Junyent i la consultora d’administracions públiques especialitzada en la gestió de fons europeus, Daleph, han decidit llançar un servei pioner al mercat, batejat com a ’Test IN’ per permetre a les empreses identificar i valorar «si els seus plans i/o projectes són susceptibles de rebre finançament o subvencions i, en el seu cas, acompanyar-los en l’adequació als criteris exigibles i obtenció dels fons». Tot això s’articularà a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència presentat per Espanya a la Comissió Europea el mes d’octubre passat.

Notícies relacionades

El servei es posa en marxa després d’entrar en vigor els Pressupostos Generals de l’Estat i el Reial Decret Llei de mesures urgents per a la modernització de l’Administració Pública i per a l’execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Mitjançant ‘Test IN’, les empreses interessades podran analitzar si els seus plans i projectes són susceptibles de rebre finançament o subvencions. Tot això a partir d’una anàlisi juridicoestratègica que, entre d’altres, valorarà l’alineament del projecte amb els plans del Govern, els Pressupostos Generals de l’Estat, que inclouen 27.000 milions d’aquesta procedència, i el nou Reial Decret Llei. Es tracta d’identificar si els projectes tenen cabuda com a PERTE (Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica), creats per afavorir la col·laboració públic-privada, o, en el seu cas, les alternatives i vies existents.n

Amb aquesta iniciativa, Roca Junyent reforça la seva plaça com el despatx d’advocats de les empreses, gràcies al desenvolupament de serveis que s’anticipen tant a les necessitats de les organitzacions com de la societat. Daleph aporta la seva experiència, en especial, en la gestió de fons comunitaris. El president executiu de Roca i Junyent, Joan Roca; i el director general de Daleph, Gregorio Cascante, van segellar l’acord amb què pretenen atraure empreses interessades en escometre o participar en projectes que puguin acollir-se als fons europeus en àmbits que van de la digitalització a la transició energètica, entre d’altres.

Temes:

Fons europeus