Investigarà les empreses

Inspecció de Treball posa la lupa en el tracte a empleats atrapats durant el ‘Filomena’

  • Actuarà contra les firmes en què els treballadors es van veure obligats a quedar-se a dormir a les seves instal·lacions

  • Podrien ser sancionades amb quanties d’entre 6.281 euros i 187.515 euros. 

Inspecció de Treball posa la lupa en el tracte a empleats atrapats durant el ‘Filomena’
1
Es llegeix en minuts

La Inspecció de Treball i Seguretat Social actuarà contra les empreses en qué els treballadors es van veure obligats a quedar-se a dormir a les seves instal·lacions al no poder tornar als seus domicilis quan va començar a nevar amb intensitat. 

La presidenta del sindicat d’Inspectors de Treball i Seguretat Social, Ana Ercoreca, ha explicat a EFE que, de confirmar-se que hi va haver un atemptat contra la dignitat dels treballadors, les empreses en qüestió podrien ser sancionades amb quanties d’entre 6.281 euros i 187.515 euros. 

Notícies relacionades

Ercoreca s’ha referit a la situació que van viure treballadors, entre altres, d’una empresa de distribució tèxtil d’un centre comercial de Madrid, a qui la direcció va obligar a mantenir-se a les seves instal·lacions fins al terme de la seva jornada laboral, moment en què ja era impossible tornar als seus domicilis. Aquests treballadors en qüestió es van veure obligats a dormir sobre cartrons al terra de l’establiment. 

«No pots obligar els treballadors a quedar-se a dormir sense haver buscat una solució, ja sigui un mitjà de transport adequat per al temporal o un allotjament a prop», ha deixat clar la presidenta del sindicat d’inspectors de Treball i Seguretat Social.

Temes:

Temporals