ajuts públics

UGT insta el Govern a prorrogar el bo social

El nombre de beneficiaris ha anat en augment durant la pandèmia del coronavirus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’1 d’octubre moltes llars vulnerables deixaran de ser beneficiàries del bo social i podran ser privades dels subministraments energètics i, per això, el sindicat UGT ha instat al Govern que prorrogui aquestes mesures, «per protegir les llars en risc d’exclusió social». El sindicat posa de manifest que «estem immersos en un procés de rebrot de la pandèmia de la Covid-19, que continua agreujant les conseqüències sanitàries, econòmiques i socials, i colpejant en gran manera les llars més vulnerables», recorda UGT en una nota.

Les últimes dades, publicades al setembre, del Butlletí d’Indicadors Elèctrics de la Comissió Nacional del Mercat de la Competència (CNMC), que reflecteixen xifres del febrer a l’abril, mostren que el nombre de beneficiaris del bo social ha anat augmentant durant la pandèmia, i va arribar a l’abril als 1.271.352 punts de subministraments.

Notícies relacionades

El butlletí mensual de la Red Eléctrica Espanyola, destaca que la demanda elèctrica de les llars va augmentar durant el confinament, després de la declaració de l’estat d’alarma el 14 de març. El retorn a l’activitat de les empreses suposarà un repunt de la demanda d’energia elèctrica i, en conseqüència, anirà acompanyada d’una pujada dels preus, que ja s’ha notat l’agost i el setembre, i anirà a més a la tardor, per això moltes llars continuaran tenint problemes per escalfar les vivendes i per pagar les factures energètiques, afegeix la nota.

Per tot això, el sindicat insta el Govern a continuar garantint els subministraments essencials a les persones vulnerables i en risc d’exclusió social, mentre demana que el pla de recuperació incorpori polítiques socials encaminades a protegir aquests col·lectius. També sol·licita «desenvolupar el pla de l’estratègia nacional de lluita contra la pobresa energètica, dotar-la de recursos i adaptar-la a la situació provocada per la Covid-19». També demana «escometre ja» un canvi de model energètic socialment just i sostenible, que reguli el mercat dels preus per fer-los assequibles i que tingui en compte les llars més vulnerables.