Final del congrés virtual

L'European Blockchain Convention va gestionar 2.250 entrevistes entre professionals

El sector viu un moment dolç amb grans perspectives de desenvolupament

congreso

congreso

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La quarta European Blockchain Convention (EBC), el congrés de negocis sobre la tecnologia Blockchain més rellevant d’Europa, va finalitzar aquesta setmana després d’haver gestionat unes 2.250 entrevistes virtuals interpersonals entre professionals del sector. El format virtual dels congressos s’assenta cada vegada més com una alternativa interessant per impulsar sectors puixants com el ‘blockchain’. Segons els organitzadors, es van sumar a la trobada un total de 1.500 persones procedents de 60 països, per escoltar 100 ponents repartits en 25 sessions de debat que van ser retransmeses en directe. 

El sector financer va ser un dels més interessats a la trobada, amb ponents de primer nivell i l’atractiu de la recta final del marc legal que hauran de regular els actius digitals en els pròxims anys a Europa. 

Durant l’EBC virtual s’han tractat nombroses temàtiques, des d’aplicacions concretes a determinats sectors com el de les finances, el comerç internacional, l’educació, la propietat intel·lectual, els serveis públics o les cadenes de subministrament del sector alimentari i farmacèutic fins a aspectes de regulació o reptes globals. També s’ha conversat sobre la identitat digital, els pagaments transfronterers o l’emissió de monedes digitals per part dels bancs centrals, entre d’altres.

Notícies relacionades

Entre els ponents que han participat en aquesta edició, destaquen noms com Pēteris Zilgalvis (Comissió Europea), Eva Kaili (Parlament Europeu), Clarisse Dias de Mota (Novartis), Dante Disparte (Libra Association), Heather Leigh (ConsenSys), Alexa Ríos (TradeLens | Maersk), Jorge Ordovás (Telefónica), Harry Behrens (Daimler), Martin Diehl (BundesBank), Emmanuel Delerm (Carrefour), Giovanni Franzese (Ericsson), Luis F. Chiroque (Red Eléctrica), Roberto García (Banco Santander), Gilberto Florez (Ferrovial), Rodolfo Quijano (Henkel), Adam Gagen (American Express) i Sebastian Kraft (Commerzbank).

La presència catalana va ser també destacada amb la participació de Xavier Vila i Ivan Basart de Validated ID a la taula d’identitat digital; Nacho Alamillo, a la d’estàndards vigents; Montse Guardia (d’Alastria) a la taula de consorcis; Jose Luis Muñoz (responsable del màster de ‘blockchain’ de la Universitat Politècnica de Catalunya), i Luz Parrondo (directora del postgrau en la Universitat Pompeu Fabra). Sis empreses catalanes (BlockTac, Enchainté, Freeverse, Mitiga, Quabu i Vottun) hi van participar, a més del centre tecnològic i2CAT, i Daniel Marco, director general d’innovació del Govern de la Generalitat.