mercats

La borsa del 23 de setembre del 2020

L'Ibex tanca amb una pujada del 0,085%, fins als 6.654 punts

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ibex 35 ha esborrat gran part dels guanys de la jornada al tancament, per tancar amb una caiguda del 0,085%, malgrat haver registrat guanys del 2% al llarg de la sessió. El selectiu s’ha situat en els 6.654,2 punts.

La recuperació econòmica de la zona euro s’ha estancat durant el mes de setembre com a conseqüència del repunt de nous casos de Covid-19 a la regió, segons es desprèn de l’índex compost de gerents de compres (PMI), que el novè mes de l’any es va situar en 50,1 punts, des dels 51,9 enters de l’agost, cosa que suposa la pitjor lectura en els últims tres mesos.

Notícies relacionades

A Espanya, els inversors han conegut aquest dimecres que l’economia va entrar en recessió tècnica en el segon trimestre de l’any després d’haver registrat una caiguda del PIB del 17,8% entre l’abril i el juny, la seva caiguda trimestral més marcada en la sèrie històrica que maneja l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i que arrenca el 1970. No obstant, aquest retrocés ha sigut més petit que l’avançat a finals de juliol, quan l’organisme, a falta de conèixer algunes dades, va estimar que el PIB hauria caigut el 18,5% en el segon trimestre.

Pel que fa als valors, el BBVA ha arribat a rebotar prop d’un 5% després d’haver anunciat que preveu més guanys per al conjunt del 2020 dels que s’esperaven i s’ha traslladat un senyal positiu respecte a la retribució a l’accionista. No obstant, al final ha acabat amb guanys de només el 0,42%. Amb tot, el sector financer s’ha mantingut en el costat de les pèrdues, mentre que els guanys han sigut per al sector farmacèutic i l’energètic.

Temes:

Ibex 35