infraestructures

Els ports de Barcelona i Busán creen una plataforma logística

S'encarregarà de gestionar les exportacions entre Catalunya i Corea del Sud

portbcn

portbcn

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El port de Barcelona i l’Autoritat Portuària de Busan (BPA), a Corea del Sud, impulsen conjuntament un centre logístic a Barcelona i crearan una ‘joint venture’ per gestionar-lo i explotar-lo, ha informat l’enclavament portuari barceloní aquest dimecres en un comunicat. Es tracta de la primera iniciativa conjunta dels dos ports per «revitalitzar el comerç i proporcionar una plataforma logística estable» a les empreses que fan negocis entre el nord-est asiàtic i el sud d’Europa.

Els dos ports van firmar dimarts un acord de cooperació que estableix la participació de cadascuna de les parts en la ‘joint venture’ i la direcció operativa del centre logístic. Han realitzat un estudi de mercat logístic a Barcelona que inclou el trànsit marítim entre els dos recintes i l’estat actual de les empreses importadores i exportadores.

Aquest dimecres han realitzat un seminari ‘online’ amb la participació de 70 empreses coreanes, que ha tingut el recolzament de l’Administració de Corea del Sud i l’oficina d’Acció en aquest país asiàtic.

Notícies relacionades

A l’intervenir en aquest seminari, la presidenta del port de Barcelona, Mercè Conesa, ha ressaltat que el projecte «revitalitzarà» els fluxos logístics entre les dues regions a través de les dues infraestructures i ajudarà a distribuir productes coreans a Europa i potencialment al nord de l’Àfrica.

El president del port de Busan, Ki-chan Nam, ha emfatitzat que es tracta del primer projecte cooperatiu que impulsen dues autoritats portuàries i que faran els «màxims esforços» per proporcionar la plataforma logística que necessiten les empreses coreanes per avançar al sud d’Europa.

Temes:

Ports