LOGÍSTICA

CLH inverteix 457 milions en 15 terminals d'emmagatzemament de combustibles

La companyia passa amb aquesta operació a tenir presència a vuit països

1768997 591

1768997 591

2
Es llegeix en minuts

CLH ha arribat a un acord amb l’empresa internacional Inter Pipeline per adquirir un total de 15 instal·lacions d’emmagatzemament de productes líquids de la seva filial Inter Terminals, al Regne Unit, Irlanda, Alemanya i els Països Baixos. Invertirà en l’operació un total de 457 milions d’euros. S’espera que la transacció es completi en el quart trimestre del 2020, una vegada que es completin les condicions de tancament i es compti amb les pertinents aprovacions regulatòries.

L’operació suposa per a CLH reforçar la seva expansió internacional i fer que es converteixi en la principal empresa d’emmagatzemament de productes petrolífers a Europa. Amb la compra, passa a ser present a vuit països. El 2019, aquestes terminals adquirides van generar aproximadament uns 46 milions d’euros de resultat brut d’explotació (ebitda), cosa que representa aproximadament dos terços del flux de caixa d’Inter Pipeline de les seves operacions europees.

El president de CLH, José Luis López de Silanes, va destacar que aquest acord representa «una oportunitat única per continuar l’expansió internacional de la companyia i consolidar la seva presència al mercat europeu». Per la seva banda, el conseller delegat del grup, Jorge Lanza, va considerar que l’operació «permetrà incrementar el coneixement de CLH en l’emmagatzemament de productes químics i biocombustibles, a l’incorporar l’experiència d’un líder europeu en aquests segments de negoci i reforçar l’estratègia de diversificació més enllà dels hidrocarburs» que la companyia ja ha posat en marxa per fer front als reptes del canvi climàtic.

Les terminals incloses en l’acord compten amb una capacitat de més de 2,8 milions de metres cúbics i permeten emmagatzemar un ampli rang de productes líquids relacionats amb diferents cadenes de subministrament, entre els quals s’inclouen diversos productes químics, així com combustibles tradicionals i biocombustibles.

Un dels aspectes que s’han tingut en compte en l’oferta presentada per CLH ha sigut la gran complementarietat de la integració de les activitats de les 11 terminals d’Inter Terminals al Regne Unit amb CLH PS, la filial que ja té el grup en aquest país. A més de les 11 terminals del Regne Unit, l’acord inclou una altra terminal a Irlanda, on també està present CLH, a través de la seva filial CLH Aviation Ireland, que opera a l’aeroport de Dublín, dues més a Alemanya i una altra als Països Baixos.

Notícies relacionades

Aquestes terminals compten actualment amb una plantilla de 530 persones, amb una elevada experiència i qualificació tècnica. Citigroup ha actuat com a assessor financer de CLH. 

CLH és present actualment a sis països (Espanya, el Regne Unit, Irlanda, Panamà, l’Equador i Oman) i compta amb una xarxa d’oleoductes de més de 6.000 quilòmetres de longitud, 53 instal·lacions d’emmagatzemament i 45 instal·lacions aeroportuàries, amb una capacitat de prop de 9 milions de metres cúbics.

Temes:

Petroli