Relacions laborals

Principi d'acord per regular el teletreball en l'Administració

Funció Pública i sindicats arriben a un principi d'acord que rubricaran dilluns i el desplegament del qual cada departament haurà de negociar

GRAFCAT5734. BARCELONA (ESPAÑA), 29/04/2020.- Ylenia, profesora de P3 en una escuela privada da clases en línea a sus alumnos usando una aplicación de videoconferencias , con la que puede ver e interactuar en directo con sus alumnos al mismo tiempo durante el estado de alarma decretado por el Gobierno por la crisis del coronavirus.EFE/ Enric Fontcuberta

GRAFCAT5734. BARCELONA (ESPAÑA), 29/04/2020.- Ylenia, profesora de P3 en una escuela privada da clases en línea a sus alumnos usando una aplicación de videoconferencias , con la que puede ver e interactuar en directo con sus alumnos al mismo tiempo durante el estado de alarma decretado por el Gobierno por la crisis del coronavirus.EFE/ Enric Fontcuberta / Enric Fontcuberta (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El Ministeri de Política Territorial i Funció Pública i els sindicats han arribat aquest dijous a un principi d’acord per regular el teletreball en l’Administració Pública. El departament, liderat per Carolina Darias, i les centrals ultimen agendes per donar-se cita el dilluns que ve per rubricar el pacte, que consisteix en un acord marc, que hauran d’aterrar posteriorment, mitjançant negociació, cadascuna de les administracions.

Notícies relacionades

Així ho han confirmat fonts sindicals, que afirmen que aquest primer acord definirà què es considera treball a distància, però deixarà per més endavant concretar quants dies a la setmana podran fer els treballadors i a quines compensacions monetàries tindran dret. On sí coincideixen és que el text explicita que serà l’Administració la que haurà d’assumir amb tots els costos d’aquesta modalitat organitzativa. Des de Funció Pública esquiven la paraula preacord i parlen de «bona sintonia» i que «les converses segueixen», ja que queden encara alguns detalls per tancar.

Després de diversos mesos de contactes, les converses comencen a donar els seus fruits.