resultats

Unicaja va obtenir un benefici de 61 milions en el primer semestre

L'entitat va realitzar dotacions de 103 milions per fer front als deterioraments per la Covid-19

unicaja

unicaja

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Grup Unicaja Banco ha obtingut un benefici net de 61 milions d’euros al tancament del primer semestre del 2020, després d’efectuar una dotació extraordinària de 103 milions per tal d’afrontar, amb elevades provisions, possibles impactes futurs derivats de la pandèmia del coronavirus que causa la Covid-19.

Exclosa aquesta dotació extraordinària, el resultat del primer semestre hauria ascendit a 133 milions d’euros, amb un augment del 14,8% respecte al mateix període de l’exercici 2019, i suposaria una rendibilitat sobre recursos propis (ROE) del 6,8%, segons ha informat l’entitat en un comunicat aquest dilluns.

Des de la companyia destaquen que les principals claus d’Unicaja Banco en el primer semestre han sigut «la capacitat de generació de resultats, que permet mitigar els impactes de la Covid-19, el creixement de l’activitat, la reducció continuada de les despeses d’explotació i dels actius no productius, així com els alts nivells de solvència i liquiditat, i el reforç de les ràtios de capital, que confirmen la fortalesa d’Unicaja Banco per continuar fent front a la situació actual, i continuar recolzant els seus clients en aquest context de dificultat».

Notícies relacionades

Unicaja Banco ha continuat amb la disminució dels seus actius no productius (NPAs), i «reforçat les seves ja destacades posicions de solvència i liquiditat, malgrat l’alentiment de l’activitat». En aquest sentit, al tancament del primer semestre, la ràtio CET-1 se situa en el 15,8%, i la de capital total en el 17,3%, entre les més elevades del sector, amb un excés sobre els requeriments SREP de 1.176 milions d’euros.

En aquest nou escenari, Unicaja Banco defensa que «continua recolzant i responen les necessitats de particulars, empreses i autònoms, i en especial dels col·lectius més vulnerables». Fins al moment, ha aprovat més de 10.500 sol·licituds, d’autònoms i empreses, de préstecs amb aval ICO, per un import aproximat de 750 milions d’euros, i tramitat més de 21.000 sol·licituds de moratòria tant legals com sectorials sobre préstecs hipotecaris i personals, que afecten un volum aproximat de crèdit de 840 milions.

Temes:

Bancs