estudi

Cada pis turístic a BCN aporta una mitjana de 3.011 euros al mes en impostos

Un estudi encarregat per la patronal del sector estima que les arques públiques ingressen 347 milions a l'any amb aquesta activitat a la capital catalana

zentauroepp44612743 pisos turisticos181026195953

zentauroepp44612743 pisos turisticos181026195953 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Cada pis turístic de Barcelona genera 3.011 euros al mes d’impostos, segons un estudi de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), que xifra en 347 milions d’euros a l’any l’aportació que fan a les arques públiques les 9.606 vivendes d’ús turístic de la ciutat.

El president d’Apartur, Enrique Alcántara, ha destacat que la contribució fiscal derivada d’aquesta activitat és un element capital per mantenir i garantir la societat del benestar «de què tots ens beneficiem, incloent-hi molts dels que ens critiquen».

«Tenim la sensació que, últimament, des d’alguns sectors es tendeix a menysprear l’activitat turística de Barcelona», s’ha lamentat Alcántara. L’estudi, encarregat a RBD Consultoria, analitza no només la càrrega fiscal que suporta el mateix allotjament d’ús turístic pel desenvolupament de la seva activitat directament, sinó també l’impacte fiscal que es genera de manera indirecta per l’activitat i despesa del turistes en altres negocis durant la seva estada a la ciutat.

Notícies relacionades

Dels impostos que genera cada pis turístic, 1.333 euros deriven directament de la seva activitat com a allotjament turístic, mentre que 1.678 euros és l’impacte fiscal indirecte derivat de les compres en alimentació, restauració, equipaments, lleure i cultura i transport intern, sense tenir en compte el cost del viatge.

Pel president d’Apartur, «està molt bé intentar potenciar altres sectors econòmics» però, en aquests moments tan delicats, hauríem de ser molt curosos» a conservar aquells sectors que estan en disposició de generar riquesa i ingressos públics de manera immediata. L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona agrupa 280 empreses i professionals explotadors d’apartaments turístics.