Iniciativa pionera

Mercadona implanta la jornada laboral de cinc dies als seus supermercats

Tots els treballadors de les botigues disposaran de vuit caps de setmana llargs a l'any compostos per dissabte, diumenge i dilluns

Cajeros protegidos por mamparas en un supermercado Mercadona de València, el 24 de marzo.

Cajeros protegidos por mamparas en un supermercado Mercadona de València, el 24 de marzo. / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mercadona implantarà la jornada laboral 5 + 2 a totes les seves botigues a partir del 3 d’agost. La mesura, que s’incorpora després d’haver realitzat una prova d’horaris a 31 supermercats, permetrà a tot el personal de botiga treballar cinc dies a la setmana i disfrutar de dos dies de descans.

A més, introdueix una iniciativa pionera en el sector, ja que tots els treballadors dels supermercats de Mercadona disposaran de vuit caps de setmana llargs a l’any (dissabte, diumenge i dilluns).

Així ho ha firmat la companyia que presideix Juan Roig amb el comitè intercentres d’empresa, format per la Unió General de Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CCOO), en el marc de l’Observatori del Conveni Col·lectiu que la representació social i l’empresa van crear el 2019 per impulsar mesures d’aquest tipus, han anunciat en un comunicat conjunt.

Mesures de conciliació

D’aquesta manera, explica l’empresa en un comunicat, Mercadona vol reforçar el seu «compromís amb l’ocupació estable i de qualitat» i amb la posada en marxa de «mesures pioneres de conciliació laboral i familiar», que la companyia duu a terme des de fa més de 25 anys, quan va decidir iniciar el procés de convertir en fixos tota la plantilla.

La mesura és fruit del compromís de l’empresa amb la creació de valor per a la seva plantilla, així com de la tasca d’impuls realitzada des de l’Observatori, el «diàleg fluid» del qual permet estudiar i implementar propostes com les avui acordades entre Mercadona i els sindicats, ressalta la nota.

La secretària sectorial de comerç de la FeSMC d’UGT, Ana Micó, ha valorat la «modificació substancial» de les condicions de treball que ara es rubriquen com un «referent en el sector de comerç i en concret en el sector supermercats».

Aplaudiment sindical

A partir del 3 d’agost, els treballadors de Mercadona podran disfrutar de dos dies de descans setmanals i de vuit caps de setmana compostos per dissabte, diumenge i dilluns. «És la materialització d’un compromís que UGT mantenia amb els empleats i per al qual ha treballat de manera intensa i exhaustiva durant un any i mig», ha remarcat.

També la responsable estatal de Comerç de la Federació de Serveis de CCOO, Ángeles Rodríguez, ha ressaltat que aquest acord suposa una «fita per al sector de supermercats a Espanya». La plantilla de Mercadona, ha apuntat, serà «la primera del sector» a poder disfrutar de tres dies lliures seguits: dissabte, diumenge i dilluns.

Notícies relacionades

Per a CCOO aquest acord és un «exemple del que es pot aconseguir des d’una negociació amb visió de futur i demostra que en el sector del comerç es poden aplicar mesures que permetin una millor conciliació de la vida laboral i personal».

Des de la companyia, la directora de Relacions Laborals de Mercadona, Ruth García, ha celebrat que aquest és «un dia molt especial per a Mercadona, perquè la jornada laboral 5 + 2 representa un pas molt important en la millora contínua de les condicions laborals que caracteritza la companyia des de fa més de 25 anys».

Temes:

Mercadona