MOBILITZACIÓ

Multitudinària concentració dels treballadors de Nissan a la planta de Montcada i Reixac

Els manifestants fan una crida «urgent» per mantenir viva la caixa de la resistència

video 3658404 / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

Aquest dissabte treballadors de les plantes de Nissan a Catalunya han dut a terme una concentració multitudinària a les portes de la fàbrica de Montcada i Reixac, on han instal·lat el que han batejat com el campament de ‘La Resistència’. Així han volgut fer una demostració d’unió i força i mostrar la seva disposició a lluitar fins al final perquè la multinacional faci marxa enrere en la seva decisió d’abandonar Catalunya.

L’acte va servir per expressar reconeixement cap a la gent que ha contribuït a «la caixa de la resistència» i fer una crida «urgent» als qui encara no ho han fet. Acompanyats de familiars i amics i sota un sol de justícia, els treballadors han fet cua per aconseguir una foto amb el grafiti del ‘Daruma’, símbol de les mobilitzacions. Se’n farà un vídeo posteriorment.

«No sigueu rates»

Notícies relacionades

El president del Comitè d’Empresa de Nissan, Juan Carlos Vicente, va recordar que els treballadors de la planta de Montcada i Reixac es troben en vaga indefinida fa 34 dies, i que la contribució a la caixa de resistència és fonamental per pagar-los el sou de forma solidària, i que no surtin més perjudicats que la resta dels seus companys. «No sigueu rates que ens hi juguem molt», va dir als que no havien fet la contribució respectiva. A la concentració es van acostar treballadors de la planta de la Zona Franca i figures com Daniel Pindado, expresident del comitè i actualment prejubilat amb 30 anys treballant a Nissan. Va reconèixer que mai va haver de viure un moment tan difícil com aquest.

Qui també es va presentar a expressar la seva solidaritat va ser el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, que va deixar clar que el Govern de la Generalitat està fent tot el possible per evitar el tancament de les plantes; o, en cas que no sigui possible, «minimitzar els danys». Rufián va recordar que Nissan ha rebut ajuts per 170 milions d’euros en els últims anys «per no fer el que està fent».

Temes:

Nissan