DAVANT VERACRUZ I TABASCO

Repsol realitza dos importants descobriments de petroli en aigües profundes de Mèxic

zentauroepp24341096 madrid 27 11 2013 economia  entrada esta tarde  a la sede ce180222092113

zentauroepp24341096 madrid 27 11 2013 economia entrada esta tarde a la sede ce180222092113

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Repsol ha realitzat dos importants descobriments de petroli en aigües profundes de Mèxic als pous denominats ‘Polok-1’ i ‘Chinwol-1’, ubicats al bloc 29 de la Conca Salina, a la zona sud-est del golf de Mèxic i davant les costes dels estats de Veracruz Tabasco.

En un comunicat, el grup assenyala que els dos pous exploratoris confirmen «una àrea de gran potencial i amb excel·lents propietats», al trobar una columna neta de petroli de més de 200 i 150 metres, respectivament.

Amb aquestes troballes, la companyia presidida per Antonio Brufau suma aquest any sis descobriments d’hidrocarburs en sis pous més a tot el món (Mèxic, Estats Units i Colòmbia) que suposen recursos totals de més de 650 milions de barrils equivalents de petroli.

Pla de delineació

Repsol és operador d’aquests pous, amb una participació del 30%, i compta amb Carigali Mexico Operations (28,33%), Wintershall DEA (25%) i PTTEP México E&P Limited (16,67%) com a socis. El consorci avaluarà totes les dades obtingudes dels pous per preparar el pla de delineació, que es presentarà a la Comissió Nacional d’Hidrocarburs (CNH) de Mèxic, l’organisme regulador, abans de final d’any.

Repsol ha indicat que els sondejos exploratoris ‘Polok-1’ i ‘Chinwol-1’ s’han completat «en menys temps del previst inicialment i a un menor cost», amb els més alts estàndards de seguretat i sota estrictes protocols sanitaris per evitar la propagació del Covid-19, tant a les instal·lacions a terra com en les d’alta mar.

Davant la costa de Tabasco

Els dos pous en els quals s’ha trobat petroli es troben a una distància de 12 quilòmetres i aproximadament a 88 quilòmetres de la costa de Tabasco, sota una làmina d’aigua d’uns 600 metres.

El pou ‘Polok-1’, que va arribar a una profunditat total de 2.620 metres, va descobrir una columna neta de petroli de més de 200 metres. Per la seva part, el sondeig ‘Chinwol-1’, amb una profunditat total de 1.850 metres, va trobar una columna neta de petroli de més de 150 metres.

Recentment, el grup dirigit per Josu Jon Imaz va rebre l’aprovació de la CNH per realitzar el tercer pou d’exploració en aigües profundes de la companyia davant les costes de Mèxic, en concret al bloc 10, a la costa de Veracruz. Per als treballs es recorrerà al mateix barco que s’ha utilitzat als altres dos pous, denominat Maersk Deep Water Valiant.

Important presència a Mèxic

L’energètica opera un total de sis blocs a la costa de Mèxic, tres d’ells en aigües profundes i uns tres més en aigües superficials. La companyia continua els seus treballs d’avaluació a la resta de blocs per complir amb el programa exploratori aprovat pel regulador mexicà.

Notícies relacionades

A més, el març del 2018 el grup va obrir les seves primeres estacions de servei a Mèxic, país en el qual actualment compta amb 250. També participa en instal·lacions logístiques per emmagatzemar i distribuir combustible a Mèxic, la població del qual supera els 120 milions d’habitants.

Així mateix, participa des de fa anys a Dynasol, una aliança amb el grup mexicà KUO, sent els desens productors mundials de cautxú sintètic. Al mercat de lubricants compta amb una aliança amb Bardahl i des de Mèxic produeix i distribueix productes a tot Llatinoamèrica.

Temes:

Repsol Petroli