Tren hospital

Renfe habilita trens per portar pacients entre comunitats

L'operadora ha habilitat tres unitats de la sèrie 730 de Talgo amb capacitat per a 24 pacients

videocomunicado-renfe-medicalizado / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Renfe ha transformat tres trens en hospitals portàtils per traslladar pacients d’una comunitat autònoma a una altra en cas que sigui necessari, segons ha informat el ministre de Transport, José Luis Ábalos. Una mesura per alleujar la congestió de pacients en algunes zones.  

L’operadora ha adaptat trens corresponents a unitats de la sèrie 730 de Talgo, als quals se’ls ha tret seients per poder-hi col·locar les lliteres. Cada unitat tindrà una capacitat total per a 24 pacients, segons va informar Ábalos. Aquest tipus de trens es caracteritzen per ser de pis baix i sense esglaó d’entrada, és a dir, tenen el terra de l’andana exactament a la mateixa altura, fet que facilita el trasllat de pacients en lliteres i així s’agilitza l’operació.

A més, es tracta de trens híbrids, és a dir, poden funcionar de manera elèctrica i amb dièsel, i tenen rodolament desplaçable per adaptar-se a les diferents amplituds de via. Aquesta característica no és fútil, ja que és una manera de garantir el seu funcionament tant en la via convencional com en la d’alta velocitat perquè no hi hagi limitacions en la comunicació entre les diferents comunitats autònomes i les seves línies ferroviàries. 

El procés d’adaptació ja té el vistiplau de l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària, segons ha anunciat el ministre de Transport durant una compareixença amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto. A més, Ábalos ha assegurat que el Ministeri de Sanitat va realitzar aquest dimarts el primer simulacre a l’estació d’Atocha, amb tècnics del Summa 112, Renfe i Adif. Els tres trens estan ara a disposició de les autoritats sanitàries, que seran les que determinaran si és necessari el seu ús en algun cas, segons ha informat el ministre.

‘Indústria sanitària’

Notícies relacionades

A més de la possibilitat de traslladar malalts d’unes comunitats a d’altres, en cas de ser necessari, el Govern està coordinant la indústria en la seva adaptació i conversió per poder proveir la població davant la falta de mascaretes, bastes, hidrogels o respiradors. Entre les iniciatives destaca la del fabricant de respiradors Hersil, que ha aconseguit multiplicar la seva producció fins a les 5.000 unitats en dos mesos. L’objectiu del ministeri que comanda Reyes Maroto és assolir la producció més gran possible en territori nacional per atendre la demanda immediata i necessària a curt termini, però, també, ampliar i consolidar un teixit empresarial vinculat a aquests productes i tenir una reserva estratègica de cara al futur.

«Un dels grans projectes de país del Ministeri d’Indústria és tenir una reserva estratègica nacional», ha insistit Maroto. La ministra ha revelat que l’Executiu està en contacte amb diferents empreses que estan posant «la mirada a Espanya» per fer inversions en aquestes matèries, tot i que aquest és un projecte a més llarg termini. «Tindrem molt més temps en l’horitzó per continuar tenint una demanda important d’aquests productes», ha afegit.