Treballadors essencials

«Tornem a repartir llet a les cases, com els nostres pares»

Jordi Forns és cap de producció de Mogent, una empresa de productes lactis de quilòmetre zero

jordi-forns

jordi-forns

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La crisi del coronavirus ha provocat, entre moltes altres coses, que  i els seus germans tornin a repartir diàriament la llet per les cases. A la formatgeria Mogent, ubicada a prop de Cardedeu, han recuperat des de fa una setmana una rutina que era habitual fa dècades a les llars i que amb l’evolució de les cadenes alimentàries i l’augment dels costos logístics va passar al record. Els tres germans Forns regenten un negoci que han heretat generació rere generació de ramaders i que cobreix des de la llet de les seves vaques fins a la distribució a negocis i particulars, passant per botiga pròpia de formatges i altres productes lactis i activitats organitzades per a escoles. Tot sota la premissa del quilòmetre zero.

En les últimes setmanes Forns explica que les trucades per fer encàrrecs a domicili s’anaven succeint i que finalment van decidir habilitar un sistema de repartiment a particulars. L’alça de vendes ‘online’, que promocionen per diversos canals (un d’aquests habilitat per ASAJA), compensen, en part, la caiguda de vendes que han patit per la via de les cafeteries i restaurants, tancats davant del confinament. «Les comandes de mantega se’ns han disparat, deu ser que la gent s’ha posat a fer pastissos a casa», explica Forns. A Mogent estan aquests dies al peu del canó, és multipliquen ja que les comandes no cessen mentre quatre dels 10 empleats d’aquesta empresa estan de baixa per coronavirus. «Últimament em veuen poc el pèl a casa», reconeix. ¿Seguiran els Forns repartint llet a domicili una vegada passi l’actual pandèmia? «No ho sabem, a veure si la gent s’hi acostuma i ens ho continua demanant», comenta.