Treballadors essencials

«Molta gent comença a adonar-se ara que fem un servei fonamental»

Monsta Balada fa 22 anys que treballa com a caixera de supermercat i aquests dies ha vist escenes que «semblava que s'acabava el món»

montse-balada

montse-balada

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Montse Balada ha vist escenes aquestes últimes setmanes, com la gran majoria de persones, que fins fa poc no s’hauria imaginat. Ho fa des de darrere d’una mampara de plàstic, a l’altre costat de la cua d’un supermercat de Nou Barris i per prop de 1.200 euros mensuals. Fa 22 anys que Balada treballa de caixera en un establiment de la cadena Bon Preu al passeig Valldaura de Barcelona i aquests dies marcats per la pandèmia viu de primera mà les compres entre mascaretes, guants i gels desinfectants. «Altres anys per a Setmana Santa o Nadal veies estampes una mica boges, però això d’aquests dies... Hi ha hagut vegades que semblava que s’acabava el món», explica.

A Balada la coneixen més a Nou Barris que a Hospital de Sant Pau, on resideix des de fa anys. Alguns veïns la saluden i li donen ànims quan passen a comprar per aquesta trinxera que defensa cada dia aquesta caixera. També n’hi ha que no contenen el nerviosisme i no acaben respectant les distàncies de seguretat o complint el protocol de guants i mascareta. «Jo ho porto bé, amb optimisme; tot i que alguns sembla que no pensen que nosaltres també tenim família i gent a la qual podem encomanar», explica. Entre les converses que manté Balada amb els seus companys de feina sorgeix la inquietud per aquesta exposició; una càrrega que Bon Preu ha premiat amb un plus de 200 euros. «Molta gent es comença a adonar que fem un servei fonamental. Que, d’altra banda, fins ara no ha estat prou valorat. A veure si dura», reflexiona.