efectes del coronavirus

Les empreses mantenen la pressió per a una moratòria fiscal

Diverses autonomies, com Catalunya, han acordat una treva tributària amb els seus gravàmens

zentauroepp50539032 eco200108204429

zentauroepp50539032 eco200108204429

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Foment del Treball i Pimec han encapçalat una campanya de reclamació d’una suspensió temporal de la presentació de declaracions i autoliquidacions d’impostos  durant el període d’estat d’alarma en el qual moltes empreses o han hagut de tancar o han vist reduïts substancialment els seus ingressos.

Foment, presidida per Josep Sánchez Llibre, va arribar a remetre una carta al president del Govern, Pedro Sánchez, en la qual li plantejava aquesta petició de moratòria fiscal. Ara per ara, aquestes exigències, que es materialitzarien en una treva tributària de tres mesos especialment en l’IRPF, IVA Societats i les cotitzacions a la Seguretat Social, han caigut en sac foradat.

Davant d’aquest resultat, les divisions del sector comerç de les dues grans patronals catalanes van alertar aquesta setmana que un 70% d’aquest tipus de negocis poden veure’s abocats a tancar, a haver d’instar el preconcurs o el concurs de creditors.

Notícies relacionades

Aquestes organitzacions, que recorden a l’Executiu que aquest tipus de mesures han sigut considerades prioritàries per la Comissió Europea, recorden que diverses autonomies, com la catalana, han acordat moratòries d’aquest tipus que afecten els tributs propis i els cedits.

A aquest tipus d’exigències, que defensen la necessitat que les companyies tinguin liquiditat, s’hi afegeixen diverses organitzacions professionals, que van del Registre d’Economistes Assessors Fiscals (REAF) a l’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals (Aedaf).