adquisició

La CNMV aprova l'opa de Six sobre la borsa espanyola

El regulador del mercat es pronuncia després del vistiplau donat pel Consell de Ministres

20200131 six-ceo mg 4630 lowres

20200131 six-ceo mg 4630 lowres / NILSSANDMEIER.COM

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha donat ‘llum verda’ a l’adquisició del 100% del capital de Borses i Mercats Espanyols (BME) per part de Six Group, gestor de la Borsa de Zuric, per uns 2.800 milions d’euros, després que el Consell de Ministres autoritzés aquesta setmana l’operació.

La CNMV ha donat el vistiplau a l’opa al considerar ajustats els seus termes a les normes vigents i considerar suficient el contingut del fullet explicatiu presentat després de les últimes modificacions, registrades amb data 25 de març del 2020. El Consell de Ministres va autoritzar dimarts passat l’operació al considerar que es compleixen els requisits establerts en la normativa, principalment la solvència financera de l’adquirent i la seva idoneïtat, reputació i experiència.

Six ha assumit una sèrie de compromisos en la seva sol·licitud, que permeten garantir el manteniment de l’activitat de les infraestructures de mercat afectades i, en conseqüència, la continuïtat del mercat de valors espanyol com a mecanisme de finançament empresarial.

Six Group va presentar al desembre un escrit per sol·licitar autorització per a la compra de BME, gestora dels mercats regulats espanyols, l’entitat de contrapartida central i el dipositari central de valors a Espanya, operació que requeria autorització per part del Govern.

En mans dels accionistes

Una vegada autoritzada l’opa per la CNMV, seran els accionistes de BME els que en última instància decidiran sobre si venen o no les seves accions al preu ofert.

Notícies relacionades

Al novembre, el grup Six, proveïdor de serveis financers que opera en la Borsa de Zuric, principal Borsa de Valors de Suïssa, va llançar una opa sobre BME per un import total de 2.842,92 milions d’euros, a raó de 34 euros per acció (33,4 euros descomptant el dividend ja abonat).

L’operació es va anunciar després que BME i Euronext confirmessin converses preliminars en relació amb una potencial operació d’adquisició de la totalitat del capital social de la primera per part de la segona, sense que s’hagués adoptat cap decisió.

Temes:

Borsa