Crisi del coronavirus

Més de 24.000 afectats per ERTOs a Catalunya el segon dia de confinament

L'expedient registrat per Seat dispara les xifres de treballadors suspesos d'ocupació, a causa de les afectacions del coronavirus

seat-martorell

seat-martorell

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un total de 24.337 treballadors s’han vist afectats per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) a Catalunya fins al segon dia de confinament per la pandèmia de coronavirus. L’inici del procediment registrat per Seat ha disparat les xifres d’afectats i ja són un total de 206 les empreses que a Catalunya han efectuat un ERTO en vista de les distorsions ocasionades pel coronavirus. Les dades recopilades pel Departament de Treball comptabilitzen els afectats des de divendres passat i per empreses que suspenen l’activitat únicament a Catalunya. És a dir, no comptabilitzen les suspensions d’ocupació registrades en l’àmbit estatal, com les plantejades per cadenes com Burger King o Iberia. 

Notícies relacionades

Aquest dimarts la xifra de treballadors involucrats en un procés de suspensió d’ocupació ha escalat notablement a Catalunya, i ha passat de menys de 4.000 afectats a 24.337. La paràlisi de la indústria de l’automoció n’és el principal responsable, amb Seat que lidera la tendència. Després de la reunió efectuada amb el seu comitè d’empresa dilluns a la tarda, la firma automobilística va registrar un ERTO per als seus gairebé 15.000 empleats.  

Després de l’aprovació pel Govern aquest dimarts de mesures de flexibilitat i agilitació de les suspensions d’ocupació, així com de més cobertura i garanties per als treballadors involucrats; les autoritats laborals preveuen una nova escalada d’afectats a partir de dimecres. Tant en l’àmbit estatal, com en el català.