A Rubí

Els 600 treballadors de Continental paren la producció davant dels riscos del coronavirus

La plantilla de la fàbrica de Rubí dedicada als components per a l'automoció interromp la seva activitat, com a denúncia davant de la «falta» de mesures de prevenció

zentauroepp51014771 21 11 2019   rubi   empresa continental   foto anna mas191121133534

zentauroepp51014771 21 11 2019 rubi empresa continental foto anna mas191121133534

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els 600 treballadors de la planta de Continental a Rubí (Vallès Occidental) han decidit el matí d’aquest dimarts parar la producció de la fàbrica, davant dels riscos sanitaris del coronavirus. L’activitat de la planta del fabricant d’automoció està actualment suspesa, tal com van confirmar fonts sindicals de la UGT-FICA i altres coneixedores de l’activitat del centre. Els treballadors han decidit parar de manera espontània davant de la falta, segons denuncien, de materials de prevenció i desinfecció per evitar contagis davant de la pandèmia de Covid-19. Tres delegats sindicals es troben a casa amb febre i altres símptomes relacionats amb el coronavirus, segons van explicar des d’UGT.

Notícies relacionades

En un episodi similar al que van protagonitzar els 5.000 treballadors de la fàbrica de Mercedes a Vitòria, els empleats del centre de Rubí de Continental també han decidit unilateralment aturar la producció. Ho han fet en invocació de l’article 21 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, que permet que «les persones treballadores poden interrompre la seva activitat» si existeix un «risc greu i imminent de contagi per coronavirus»; segons la guia pràctica sobre el Covid-19 publicada pel Ministeri de Treball. Actualment el comitè d’empresa està negociant amb la direcció per buscar una solució pactada. Des de la part sindical aposten per enviar temporalment els treballadors a casa mitjançant un mecanisme de flexibilitat, a l’espera de negociar a més a llarg termini.

Continental és un fabricant de components per a la indústria de l’automoció que compta amb dues fàbriques a Catalunya. Entre les dues sumen gairebé 800 treballadors, la majoria dels quals, una mica més de 600, operen des de Rubí. Actualment la gran majoria de companyies dedicades a l’automoció a Catalunya es troben aturades. Seat i Nissan no produeixen des de divendres passat vehicles i la seva aturada ha arrossegat una gran part de les fàbriques de components que orbiten entorn d’elles. Segons càlculs sindicals, prop de 100.000 treballadors de l’automoció poden estar actualment sense activitat.