pla de xoc

¿Per què la moratòria d'hipoteques no inclou els lloguers?

Fonts de l'Executiu asseguren que veuen més fàcil que hi pugui haver acords entre propietaris i llogaters al ser una cosa que pot durar només un mes

zentauroepp51558528 barcelona 02 01 2020  pisos de alquiler en les corts o sarri200118130103

zentauroepp51558528 barcelona 02 01 2020 pisos de alquiler en les corts o sarri200118130103 / ANGEL GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El Govern ha inclòs en el seu paquet de xoc contra els efectes del coronavirus en l’economia una moratòria d’un mes en el pagament de la hipoteca i els serveis bàsics com la llum, l’aigua, el gas i els serveis de telecomunicacions, però no els lloguers. Això ha defraudat les expectatives de molts col·lectius, com el Sindicat de Llogaters, que poden veure’s afectats per la crisi sanitària. Aquesta mesura era una de les que defensava també Unides Podem.

Fonts del Govern van assegurar que l’actual situació pot durar un mes, per la qual cosa hi hauria d’haver una possibilitat d’acord entre propietaris i llogaters, sense necessitat que hi hagi d’intervenir l’Estat. És per això que no consideren prioritària aquesta mesura, ja que, segons el seu parer, el conjunt de la societat també ha de trobar les maneres de col·laborar.

Notícies relacionades

De fet, les mateixes fonts afirmen que l’objectiu és que els treballadors afectats no tinguin necessitat d’haver de deixar de pagar les seves hipoteques o els seus lloguers. Es tracta, asseguren, que tothom pugui continuar atenent les seves obligacions, gràcies a les mesures relatives a ERTO que garanteixen que tots els treballadors afectats tinguin prestació.

En aquest sentit justifiquen que s’han concentrat els recursos en el manteniment de l’ocupació al considerar que d’això es deriva tot.