Ajuts públics

La Generalitat habilita 7,5 milions d'euros per als autònoms paralitzats pel coronavirus

Treball preveu beneficiar 4.500 treballadors per compte propi amb prestacions de fins a 2.000 euros

zentauroepp47616288 el conseller d afers socials  chakir el homrani  en una inte190408141202

zentauroepp47616288 el conseller d afers socials chakir el homrani en una inte190408141202 / Guillem Roset

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat de Catalunya ultima un fons extraordinari per ajudar econòmicament els treballadors autònoms afectats per l’actual crisi del coronavirus. El Departament de Treball habilitarà 7,5 milions d’euros per concedir una prestació de fins a 2.000 euros per a aquells treballadors per compte propi que hagin vist paralitzada la seva activitat o negoci a causa dels efectes provocats per la pandèmia del Covid-19. Així ho ha fet públic el Departament de Treball aquest dimarts en un comunicat, en què xifra en prop de 4.500 els potencials beneficiaris de la mesura.

Notícies relacionades

Els afiliats al Règim Especial de Treballadors Autonòms (RETA) que puguin acreditar una «reducció dràstica i involuntària» de la seva facturació podran, a partir de la setmana que ve, presentar una sol·licitud de manera telemàtica al Departament de Treball de la Generalitat per postular-se a cobrar aquesta prestació. Els fons habilitats seran de 7,5 milions d’euros i Treball concedirà prestacions fins a esgotar-los; d’aquí el càlcul de 4.500 potencials beneficiaris, sobre una població de treballadors autònoms d’una mica més de mig milió de persones a Catalunya. 

Els treballadors per compte propi (persones físiques) que vulguin postular-se per a l’ajuda hauran d’acreditar pèrdues econòmiques aquest mes de març, en comparació amb el mateix mes de març del 2019. En el cas dels autònoms amb una antiguitat en el RETA inferior a un any, la comparació per determinar pèrdues es realitzarà partint d’una mitjana de la facturació mensual des de l’inici de l’activitat empresarial.